Lüleburgaz

Öğrenci Servislerinde Fiyat Kontrolü Belediyede

Lüleburgaz’da öğrenci servis ücret tarifesi açıklandı. Tarife dışında fiyat tahsil edenler ile ilgili zabıtaya müracaat edilebilecek.

Lüleburgaz Belediyesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı öğrenci servisleri ücret tarifesini paylaştı. Ücretler eğitim öğretim yılını kapsayacak şekilde 9 ay üzerinden alacak. Aylık olarak belirlenen ücretlere KDV dahil olarak açıklama yapıldı. Kardeş indirimi, (gerekli belgeleri ibraz etmeleri şartıyla) aynı servisi kullanmaları halinde%20, farklı servis kullanmaları halinde %10 olarak uygulanacak. Kardeş indirimi, her öğrenci için ayrı ayrı uygulanacak.

BELEDİYE DIŞINDA ÜCRET BELİRLENEMEYECEK

Yapılan açıklamada okula günlük gidiş - dönüş servisinden başka ilave servis hizmeti verilmesi durumunda aylık servis ücretine, günlük servis ücretinin %50'si hesap edilerek ilave ücret uygulanacak.

Özel eğitim kurumlarınca servis ücretinin velilerden tahsilinde belediye meclis kararı ile belirlenen ücretlerden daha yüksek servis ücreti talep edilemeyeceği belirtildi. Meclis kararınca belirlenen ücret tarifesi dışında servis ücreti talep edenler hakkında Zabıta Müdürlüğüne ödeme dekontu ya da sözleşme örneğiyle müracaat edilebilecek. Bununla ilgili Zabıta birimi müdahalede bulunacak.

EN DÜŞÜK FİYAT 1600 TL

Tarifeye göre fiyatlar şu şekilde; 0-3 km kadar 1.600 TL, 3 km-6 km arası 1.875 TL, 6 km-9 km arası 2.175 TL, 9 km-15 km arası 2.325 TL, 15 km'yi aşan her km için 30 TL, 450 TL. Rehber personel bulundurması gereken araçlarda tarifenin üzerine eklenecek ücret 450 TL.