Turistlerin uğrak noktaları olan Kırklareli esnaflarına sorduk. Kırklareli'ne gelen turistlerin sayısında azalma var mı?

Tatsan Helva Dükkan Sorumlu Mikail Oğul (Sağda)

(Tatsan Helva Dükkan Sorumlusu Mikail Oğul-sağda)

Kırklareli: Emekli Adam, Çocukları Ekmek Bıçağıyla Kovaladı Kırklareli: Emekli Adam, Çocukları Ekmek Bıçağıyla Kovaladı

"Fiyatlardan Dolayı Tercih Etmiyorlar"
Daha önceki süreçlerde fiyat avantajı olduğunu dile getiren Tatsan Helva Dükkan Sorumlu Mikail Oğul, "Kırklareli'ne gelen turist sayısında azalma var. Gerek Bulgaristan'dan gelen gerekse Yunanistan'dan gelen turistlerde azalma var. Sezonluk olma ihtimali de var. Şöyle bir durum var bir de, eski zamanlardaki gibi değil artık fiyatlar. Biz biraz daha pahalı geliyoruz onlara. Şimdi fiyatlar neredeyse eşitlendir. Bundan dolayı da tercih etmiyorlar son zamanlarda. Durumun böyle olduğunu düşünüyoruz" sözlerini dile getirdi.

A9047400 4160 4E24 8Ccf 9D25Cf1Ca391
Helva ve Kavala Kurabiyesi en belirgin ürünler arasında yer alırken, aynı zamanda yurt dışına ürün gönderildiğini ifade eden Oğul, "Kırklareli şartlarında sezon olarak biraz durgunuz. Yoğun bir satışımız yok. Bizim sezonumuz ekim ayında başlar" şeklinde konuştu.

B704Aa0C Ef4C 47Ac 829C 38A6Ce40Cfb0
"Yunanistan Kırklareli'ni Tercih Etmiyor"
Gelen turistlerin uğramadan gitmediği adreslerden birisi olan Dibek Kahvesi İşletme Sahibi Necip Serdar Akın da, gelen turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi. Akın, "Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerde yarı yarıya azalma var. Geçen sene her gün geliyorlardı. Şimdi haftada bir iki gün geliyorlar. Eskiden hafta sonu yoğunlukta olurdu ve her gün gelirdi. Artık iki günde bir geliyorlar. Sabah saatlerinde geliyorlar bu aralar. Yunanistan'dan gelen turistler Kırklareli'ni pek tercih etmiyor. Daha çok Bulgaristan'dan turist geliyor" dedi.

Doğuş Kuruyemiş Arasta İşletme Sahibi Bora Karslı(Doğuş Kuruyemiş Arasta İşletme Sahibi Bora Karslı)
"Son 3 Ayda Yüzde 50 Oranında"
Kırklareli'ne gelen turist sayısında cidde azalmanın söz konusu olduğunu belirten Doğuş Kuruyemiş Arasta İşletme Sahibi Bora Karslı, "Gelen turist sayısında ciddi bir azalma var. Son 3 ay içerisinde bu azalmaya yüzde 50 oranında diyebiliriz.
Giyim üzerine de bir işletmemiz var. Oradaki durumdan da yola çıkarak bakacak olursak, günde 13 farklı müşteri gelirken şimdi 5-6 kişiye düştü" ifadelerini kullandı.

Editör: Şefik Kenar