Vekil Gündoğdu, soru önergesinde; "Ormanlarımız bizlere geçmişten gelen bir miras değil, gelecek nesillerimizin emanetidir. Küresel ısınmanın başladığı günümüzde ormanlarımızın korunması ve gözetilmesi her gün biraz daha önem kazanmaktadır.

İmece Usulü Hazırlık İmece Usulü Hazırlık

Ormanlarımızın korunmasında orman köylümüzün önemi yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle orman köylümüzün yaşam alanlarında karşılaştığı sorunlar en kısa sürede çözüme kavuşturulmalı ve orman köylümüz her zaman desteklenmeli ve sahipsiz bırakılmamalıdır.

Kırklareli Demirköy İlçemize bağlı Boztaş Köyü, Gökyaka Köyü, Sarpdere Köyü, Yiğitbaşı Köyü, İncesırt Köyü, Karacadağ köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaklaşık 17-18 yıldan bu yana Demirköy Orman İşletme Müdürlüğüyle arsa ve tarla vasfında bulunan arazileri hakkında davaları devam etmektedir. Davaların yıllarca sürmesi vatandaşlarımızın şahsi arazileri üzerindeki kullanım haklarını kısıtlamakta ve vatandaşlarımızı yıllarca mahkeme kapılarında süründürmektedir.

Bu doğrultuda; Kırklareli Demirköy İlçemize bağlı Boztaş Köyü, Gökyaka Köyü, Sarpdere Köyü, Yiğitbaşı Köyü, İncesırt Köyü, Karacadağ köylerimizde yaşayan,ormanlarımızı koruyup, kollayan orman köylümüzün yaşadıkları bölgede Bakanlığınızla barışık bir şekilde yaşaması, uzlaşmanın en kısa sürede sağlanması ve orman köylümüzün sorunlarının çözüme kavuşması için neler yapacaksınız?

Bakanlık olarak vatandaşlarımızı mağdur eden, 17-18 yıl süren davalarınızın en kısa sürede sonuçlanması için Bakanlık olarak yeni bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz, yoksa orman köylümüzle Bakanlığınız yıllarca davalık olmaya devam mı edecektir?" dedi.

Editör: Haber Merkezi