Yerel

Pınarhisar'da Görenler Dönüp Bir Daha Bakıyor

Bu yıl 12.’si düzenlenen Pınarhisar Gençlik ve Tarım Fuarı, farklı tezgahlar ve ürünlere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan birisi de görenlerin dönüp bir daha baktığı deve ile midilliler oldu.

Tezgahların arasında sırtında dokuma halılar ile bekleyen deve ile midilliler, ilgi odağı oldu. Binip gezmek isteyenler, gezmek isteyip de korktuğu için yaklaşmayı bile başaramayanlar izleyenleri gülümsetti. Kimisi de meraklı gözler ile bakıp hatıra fotoğrafı çektirdi.


15 yıldır festivallere, panayırlara ve benzeri organizasyonlara katılarak tezgah açan, hayvanlarını getiren Aytekin bey; ekibi ile birlikte katıldıkları etkinliklerde yöresel ürünler de satıyor. 
Pınarhisar halkının deve ve midilliye ilgisinin nasıl olduğunu sorduğumuz Aytekin bey, "Devecilik işiyle uğraşıyorum. Ekip olarak bu işlerle uğraşıyoruz. Festivallerde yöresel ürünler satıyoruz. Sünnet, düğün her türlü organizasyona gidiyoruz" sözlerini dile getirdi.


"Çocuklar Midillilere İlgi Gösteriyor"
İnsanların ilgisinin güzel olduğunu ifade eden Aytekin, "İnsanların hayvanlara ilgisi yoğun. Yetişkinler develeri çok merak ediyor. Onlarla ilgileniyor. Çocuklar da midillilere çok ilgi gösteriyor. Binip geziyorlar. Fotoğraf çektirenler oluyor. Asker, polis gibi devlet memurundan ücret almıyoruz. Çocuklar bazen binmek istiyor ağlıyorlar onlara da ücretlerde güzellik yapıyoruz" dedi.