Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, 2024-2025 eğitim öğretim yılında derslerin çoğu üniversitede başladığını belirterek, eğitim faaliyetlerinin sorunsuz yürütülmesi adına alınması gereken önlemlerin altını çizdi.

Özvar, bu yıl açılan dijital ve yapay zeka temelli 73 ön lisans ve lisans programının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirtti. Üniversite yönetimlerinden bu programların kalite standartları konusunda hassasiyet beklediklerini söyledi.

Gezici Kütüphane İle Bağımlılıkla Mücadele Ediyorlar Gezici Kütüphane İle Bağımlılıkla Mücadele Ediyorlar

Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılıyla beraber devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatıldığı ve istihdamla ilişkisi zayıflayan programların kontenjanlarının azaltıldığı bilgisi de paylaşıldı. Özvar, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkına sahip olan 898 program sayısının artırılması için rektörlere çağrıda bulundu.

Muhabir: Volkan Abuy