Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) kapsamında Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli birim personeli tarafından eğitim faaliyetleri, okul, muhtar ve dernek ziyaretleri yapıldı.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Yaz Spor Kurslarına giden çocuklarımıza “Akran Zorbalığı-Siber Zorbalık” eğitimi gerçekleştirilmiş olup eğitimlere 32 çocuğumuz katılmıştır.

456685780 1026980958983122 1626694358253249028 N

İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi (KETEM) ne tarama için gelen kadınlara “Kadına Yönelik Şiddetle-Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” eğitim semineri gerçekleştirilmiş olup 12 kadın vatandaşımız katılım sağlamıştır.

İlçemizde faaliyet gösteren Biz Bize Yeteriz Roman Dernek Başkanı Emin Sanpur ve Roman Vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı Barış Mahallesi Roman Muhtarı Hüsamettin Yetkin ziyaret edilmiştir. Söz konusu ziyaretlerde, Roman Vatandaşlarımızın sorunları ve çözüm yolları konusunda istişarede bulunulmuş olup işbirliği projeleri ve faaliyetleri planlanmıştır.

Borsa Devi, Lüleburgaz'dan 600 Milyonluk Gayrimenkul Alımı Yaptı Borsa Devi, Lüleburgaz'dan 600 Milyonluk Gayrimenkul Alımı Yaptı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Roman Vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı mahallelerde konumlanan Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu ile Şaban Öğünç İlkokulu-Ortaokulu Müdür ve Müdür Yardımcıları ziyaret edilmiştir. Söz konusu ziyaretlerde, Roman çocuklarımızın okul devamsızlığı ve ailelerine yönelik işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan eğitim, ziyaret, sosyal ve sportif etkinlikleri vb. faaliyetler konusunda istişarelerde bulunulmuştur.”

Muhabir: Volkan Abuy