Siz de ayakkabı alırken modeline göre alıp deneyenlerden misiniz? Ayakkabı seçerken; modeli ve görünüşü hoşunuza gideni alıp deneyenlerdenseniz yanlış yapıyorsunuz.

Kırklareli'nin tanınmış esnaflarından Erkan Karakılavuz, ayakkabı seçerken göze değil ayağa hitap etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yaklaşık olarak 50 senedir ayakkabı sektöründe olan Kılavuz Kundura İşletme Sahibi Erkan Karakılavuz, ayakkabı seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bc074254 B83F 42D5 99F3 Ab9D25E213B9

"Önce Taban"

Ayak sağlığının önemli olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Karakılavuz, "Ayakkabı alırken öncelikle tabanına dikkat etmeli" dedi. Ayak ile zemini buluşturan ve gün boyu temas yüzeyi olan tabanı kontrol etmek için de ayakkabıyı giyip dükkan içerisinde şöyle bir ileri geri gidip gelmeli diyor usta isim.

C86D4E7E 86D6 4E52 B40E E0241F0Fa02D

"İçine Bakın"

Giyeceğiniz ayakkabının diğer önemli noktası ise astar diyen Karakılavuz, "Giyeceğimiz ayakkabıyı seçerken bir diğer önemli husus ise iç astarıdır. Deri olup olmadığını dikkat etmeli" sözlerini dile getirdi.

"Önce Sağlık"

Ayakkabıların modelden ziyade sağlıklı ve kullanışlı olması gerektiğinin altını çizen Karakılavuz, "Ortopedik olmalı. Modelden önce kalite önemli. Model daha sonra gelir. Özellikle şimdi mesela böyle sıcak havalarda, ayakkabınız ne kadar doğru tercih ise ayaklarınız da o kadar rahat eder" ifadelerini kullandı.

F2Fca65C A038 4Ece B88E Dd119668Eaad