Utku Üstündağ, Kırklareli’de yalnızca bir fikirken hayata geçirdiği işletmesini Alternatif’e anlattı.

Utku Hanım Sizi Tanıyabilir Miyiz?

-İsmim Utku Üstündağ. Lullabies.store  yurtiçi ve yurtdışı handmade ürünlerimin satışını yaptığım küçük işletmenin sahibiyim. 1983 Mersin doğumluyum.

Evli iki çocuk annesi aslan etkili bir boğa burcuyum J Küçük işletmemin yanısıra El sanatları eğitmeni olarak çocuk ve yetişkinlere atölyeler düzenlemekle birlikte Kırklareli üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencisiyim. Bunlara ek olarak tenis oynuyor ve tenis hakemliği de yapıyorum.

Lullabies.Store Süreciniz Nasıl Başladı?

- Lullabies.Store; 3 senedir sosyal medya üzerinden insanlarla bağ kurduğum (özellikle kadınlarla olan duygusal bağımı es geçemeyeceğim) el bebeğim göz nurum işletmem spontane olarak Kırklareli’ne eşimin tayin nedeniyle geldiğimiz  sene fikir olarak oluşup sonrası çokça emekle kurduğum işletmedir.

Peki Neler Üretiyorsunuz?

-Küçük işletmemde neler üretip satmaktayım;  Handmade  kendi tasarımım örgü oyuncakların PDF tarifleri punch nakışı ürünler ve organik  bebek setleri. 

Üretimin Yanı Sıra Eğitim Veriyor Musunuz?

Gerçi şu aralar işin eğitim kısmında daha fazla yer almaktayım kadın ve çocuklara el sanatları ve beceri atölyeleri düzenlemekteyim bu bana üretmenin yanı sıra öğretmenin büyük hazzınıda yaşatmakta.

Kollektif olarak ellerimizle üretip gönüllerimizle büyüttüğümüz ürünleri sergilemek paha biçilemez  oluyor.