Toprak ve insan, tarih boyunca bir sarmaşık gibi iç içe var oldu. Ekti karnını doyurdu.

Elleriyle şekil verip sanat yaptı. Kırklareli'nde de toprağın sanata yolculuğuna Yasemen-Ce Sanat Atölyesi'ne konuk olarak şahit olduk.
Toprak ve sanat ile yeni bir dünyayı keşfetmek isteyenlere, kendi dünyalarını da katma fırsatı sunan Seramik Sanatçısı ve Eğitmen Yasemen Sayılgan, topraktan gelen ellerin toprak ile sanat yapmasına yardımcı oluyor. Sanata ve toprağa kendi dünyasını katmak isteyenlere yardımcı olan Sayılgan, 2024 yılında kendi kişisel seramik stüdyosu olan Yasemence Sanat Atölyesi'ni kurdu.

6F3F248D Ac22 4Ffa A94C 6703599052E2
Hayatınıza Sanat, Sanata Kendi Dünyanızı Katmak İçin
Toprak ile tanışmak için herkesi davet eden Yasemence Sanat Atölyesi İşletme Sahibi Yasemen Sayılgan, "Toprak ile sizi tanıştırmak ve buluşturmak istiyorum. Eklediğim 'ce' eki ile de bu tamamen Ayşece, Fatmaca, Nilgünce olabilir. Bu tamamen yaptığımız işlerin size özel olduğunu anlatmak için kullanılan madde. Toprağın nasıl sanata dönüştüğünü görmek öğrenmek istiyorsanız, sizi de burada görmek isterim" sözlerini dile getirdi.

I M G 1924
Yasemen Sayılgan Kimdir?
İğneada'da dünyaya gelen Sayılgan, Mimar Sinan Ünüversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Sanatları mezunu. 1997 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan sanatçı Sayılgan, 2019 yılından bu yana Kırklareli Özel Eğitim Meslek Okulunda Seramik Bölümü hocalığını ve alan şefliği yapıyor.

I M G 1921