Oldukça meşakkatli bir süreç sonrasında hazırlanıyor, pazar yerinde satışa sunuluyor. Poyralı Pancar Pekmezi lezzetini toprağındaki veriminden alıyor.

Şeker pancarları özenle temizlenip doğranıyor ardından kazanlarda kaynatılarak şırası çıkartılıyor. Çıkan şıra tekrar kaynatılıyor ve nefis Poyralı Pancar Pekmezi ortaya çıkıyor. Tabi bu süreç büyük bir emek istiyor.

I M G 20241002 130502

Meşhur Poyralı Pancar Pekmezi’nin hem üretimini yapan hem de pazarda satışa sunan Ergin Bahçıvan yapım sürecini internet haber sitemize bu şekilde anlattı. Özellikle köydeki toprağın veriminden dolayı pekmezin oldukça lezzetli hale geldiğini paylaşan Üretici Bahçıvan, Pınarhisar ilçemizin Poyralı Köyü’nde bu lezzetin 100 yıldır üretildiğini söyledi.

Toprakla birlikte şeker oranının da daha fazla olduğunu vurgulayan Ergin Bahçıvan, doğal Poyralı Pancar Pekmezi’nin damaklarda leziz bir tat bıraktığını ifade etti.

Özellikle havaların soğumaya başladığı bu günlerde tüketilecek olan pekmezin bağışıklık sistemini güçlendirerek insanları hastalıklardan koruyacağını aktaran Bahçıvan, herkesi Poyralı Pancar Pekmezi satın almaya davet etti.

I M G 20241002 130442

Her Çarşamba ve Cumartesi günleri pazarda tezgahını açan Ergin Bahçıvan aynı zamanda çiçek ve karaçalı balı ile yerli kabakları satışa sunuyor.