İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli Sağlık Kompleksi inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini ve son aşamaya doğru gelindiğini ifade etti.
Cerit, mart ayına kadar sağlık kompleksinin tamamlanmasının planlandığını aktardı.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, sağlık kompleksinin içerisinde, “Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Aile Sağlığı Merkezi, 112 istasyonu ve Toplum Ruh Sağlığı Merkez’leri gibi bölümlerin olacağını belirtti.
Ayrıca merkez ilçeye bağlı olarak yaklaşık 250 bipolar ve şizofreni hastası olduğunu aktaran Cerit, bu kişilerin okul gibi toplum ruh sağlığı birimlerine gelerek atölye çalışmalarına katılabileceği, bilgisayar atölyesi, voleybol sahası gibi alanlarda kendini ifade edebileceği sosyal faaliyet alanlarına da yer verildiğini kaydetti.
Analizler de Yapılacak
Müdür Cerit, halk sağlığı laboratuvarı sayesinde şehirlerin ve köylerin içme sularının analizlerinin de burada yapılacağını aktardı.
Vatandaşların İhtiyaçlarına Yönelik Bütün Detaylar Düşünüldü
Kompleksin oldukça geniş bir alana kurulmasının yanı sıra açılmaya hazırlanan bölümlerle vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik bütün detaylar düşünüldü.
Sıtma ve verem hastalıkları için ARB bakıları yapılırken, sıtma için kalın damla testlerinin de bu komplekste yapılacağı aktarıldı.
Özellikle bilimsel veriler, bilimsel çalışmalar, sempozyumlar ve konferanslara ağırlık veren bir müdürlük olarak ilerlemek istediklerini açıklayan Cerit, “Sağlık kompleksine yapılacak olan konferans salonları ile önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız.” dedi.
Kompleks içerisinde yemekhane, konferans salonu gibi alanlara da yer verilecek.
Çalışanlara Büyük Kolaylık
ÇÖZGEM adı verilen özel çocukların başvurduğu bir merkezinde olacağını vurgulayan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, kompleksin içerisinde sağlık personelinin çocuklarını bırakabileceği bir kreşin bulunacağını ifade etti.
Müdür Cerit, sağlık çalışanlarının özellikle pandemi döneminde ummalı bir çalışma sürdürdüğünü dile getirerek, “Sağlık çalışanları bu mücadele sırasında çocuklarını zaman zaman hastaneye götürmek zorunda kaldılar, evlatlarını riske atmak pahasına çocuklarını anne babalarına büyüklerine bıraktılar. Çünkü sağlık çalışanı çocuğu olmak özveri gerektiriyor. Çocuklarımızın burada kreş adını verdiğimiz yerlerde eğitim alması, anne ve babanın içinin rahat olarak çocuklarını bırakabilmesi çok önemli. Bu imkânı Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü olarak personelimize sağlamış olacağız.” dedi. (Gülşah Ayyıldız)