Lüleburgaz Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sevnur Çevik; sevimli olduğu için satın alınan cins hayvanların büyük acı çektiğini ve bu hayvanların üretimine destek olunmasının o hayvanlara yapılan en büyük kötülük olduğunu söyledi.

Lüleburgaz Kent Konseyi yeni dönem Hayvan Hakları Çalışma Grubu; Başkan Sevnur Çevik önderliğinde çalışmalarına başladı.

Kent Konseyine yeni katılan Sevnur Çevik ve ekibi, halihazırda bir hayvansever grubu olarak hayvanlarla ilgili sürekli kendi aramızda toplananan bir topluluk olduklarını belirtiyor. Mesleği öğretmenlik olan Çevik ve grubu, sonrasında bu çalışmaları daha da genişletmek ve toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla Kent Konseyi çatısı altında faaliyet göstermeye başladılar.

Unnamed-24

"BARINAK ŞARTLARI SANDIĞIMIZ GİBİ DEĞİL"

Çalışma Grubu Başkanı Sevnur Çevik; "Lüleburgaz, hayvan hakları ile ilgili gelişmiş bir kent ancak hayvan sahiplenme oranı daha fazla olabilir. Hep aynı kişiler tarafından sahiplenme yapılıyor" diyor.

Sokakta yardıma muhtaç yaralı bir hayvan görüldüğünde ilk önce imkanlar el veriyorsa özel kliniğe götürülmesi gerektiğini söyleyen Sevnur Çevik;"Önce imkanları yeterse özel kliniğe gitmeli bulan kişi. Yetmezse belediyeye başvurmalı. Evet bu iş maddiyat işi ancak belediyede imkanlar kısıtlı. Hayvan Barınağı pek çok kişinin sandığı gibi konforlu ve imkanları geniş bir yer değil" diye konuştu.

HAYVANLAR İÇİN EN BASİT İYİLİK

Edirne'den Kısa Kısa Edirne'den Kısa Kısa

Son dönemde yaralı ve hasta hayvanların veteriner kapısına bırakıp gidildiğini anlatan Sevnur Çevik; veterinerlerin bu duruma yetişmekte güçlük çektiğini anlattı.

Tüm sokak hayvanlarına yapılacak en önemli ve kolay iyiliğin ev ve iş yerlerinin önüne bir kap su ve bir kap mama bırakmak olduğuna dikkat çeken Çevik "Hayvanlar yazın sıcakta kışın soğukta çok zorluk çekiyorlar. Su kapları bulundurarak bunların dolu olup olmadığını kontrol etmek en basit yapılabilecek şey" dedi.

DEDESİNİN İZİNDEN GİTTİ

Çocukların yetişkinleri örnek aldığını ve kendisinin de hayvan sevgisini dedesi Aysefa İvgen'den ilham aldığını söyleyerek bu konuda kendisine duyduğu minnettarlığı dile getirdi.

SEVİMLİ GELİYOR AMA O HAYVANLAR ACI İÇİNDELER

İnsanların çok fazla özellikle cins hayvanları satın almaya yönlendiklerinden yakınan Çevik "Üretimi teşvik etmemeliyiz. Cins hayvanlar genellikle sakin olmaları sebebiyle tercih ediliyor. Bu hayvanların sakinliği hastalığından. O cinslerin çoğu hastalığı olan, acı çeken ve hastalıkları içlerinde yaşayan hayvanlar. Sevimli geliyor ancak ancak bir trajedi içindeler. İnsanların bu hayvanları satın alarak üretimi desteklememeleri gerekli. Sakin karakterli hayvanlar da var. Sadece bebeklik dönemleri hareketli ve kısırlaşınca onlar da sakin oluyor" ifadelerini kullandı.

Unnamed (1)-8

Editör: Merve Erduğan