Kırklareli Belediyesi ile Kırklareli İl Özel İdaresi arasından imzalanan “Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi Protokolü”nün detayları belli oldu.

Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı son toplantısında görüşülen maddede geçen ay ki birleşimlerde İl Genel Meclisi üyelerinin protokol detaylarını bilmediklerini söylemesi üzerine hazırlanan rapor okundu.

Protokolün amacı ile ilgili raporda şu ifadelere yer verildi; “Kırklareli İl Özel İdaresi görev alanı içerisinde bulunan 179 köyün, Kırklareli Belediye sınırları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirilmesi ve sokak hayvanlarının yaşam kalitesinin arttırılması bu protokolün temel amacı olacaktır. Buna ek olarak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında inşaat faaliyetlerin tamamlanarak; sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve işaretlenmesi ve İl Özel İdaresi ile Belediyenin Geçici Hayvan Bakım Evi birlikte kullanmasıdır.”

Haftalık En Az 5 Kısırlaştırma Yapılacak

Protokol Kırklareli Belediyesinin yükümlülükleri ile ilgili; “Belediye kendi sınırları içerisinde bulunan kısırlaştırılacak sokak hayvanlarının belirlenmesi, hayvanların kısırlaştırılması, kuduz aşılarının yapılması, kulak küpelerinin/çiplerinin takılması, kimliklendirilmesi, hayvanların post-operatif tüm bakımlar, vb operasyonların yapılması.

Operasyonların yapılabilmesi için gerekli ilaç ve sarf malzeme (uyuşturucu ilaç, antibiyotik, dikiş ipliği, sargı bezi, pamuk vs.), operasyon sonrası antibiyotik uygulamasın yapılması.

Belediyece belirlenen hayvanların toplanması ve nakli, Belediye personelinden tecrübeli toplama elemanı ve nakil aracı tarafından sağlanması.

İl Özel İdaresi tarafından haftalık olarak nakledilen en az 5 en çok 10 adet sokak hayvanının ücretsiz olarak kısırlaştırmalarının yapılması, kuduz aşılarının yapılması, kulak küpelerinin/çiplerinin takılması, kimliklendirilmesi, hayvanların post-operatif tüm bakımlar, vb operasyonların yapılması ve Kırklareli İl Özel İdaresinin Haybis sistemine kayıtlandırılması.

Yapılan operasyonların kapsamında denetlenmesi ve operasyon yapılacak hayvanların belirlenmesi işi” açıklaması yayınlandı.

Hayvan Bakımevinin Büyütülmesine Destek

Kırklareli İl Özel İdaresinin yükümlülükleri ise şu şekilde duyuruldu; “Belediyenin Kullanım Ruhsatı bulunan Geçici Hayvan Bakımevinin genişletilmesi işi sürecinde barınağa ait inşaat faaliyetlerinin tamamlanmasında İl Özel İdaresinin belirlediği miktarda mali katkı sağlanacaktır.

Gerektiği taktirde, Belediyenin ahşap malzemesinin temini halinde köpek veya kedi yuvaları İl Özel İdaresi tarafından ücretsiz yapılacaktır.”

Kırklareli'nde Kaçak Kazı Operasyonunda 8 Şüpheli Yakalandı Kırklareli'nde Kaçak Kazı Operasyonunda 8 Şüpheli Yakalandı

Kısırlaştırılacak Hayvanların Yüzde 50’si Dişi Olacak

Protokolde teknik huşular 6 madde ile sıralandı;

1- Belediye; İl Özel İdaresi ve Belediye tarafından belirlenen sokak hayvanlarının, nakledilmesi, kısırlaştırılması ve diğer bakımlarından sorumlu olacaklardır.

2- Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının denetlememesinden Belediye sorumludur.

3- Kısırlaştırılacak hayvanların en az %50' si dişi hayvanlardan seçilecektir.

4- Kısırlaştırılacak ve diğer bakımları yapılacak Sokak hayvanlarının belirlenmesi ve tespit formları Belediye sınırları içerisinde Belediye, belediye sınırları dışında ise İl Özel İdaresi yapacaktır, kısırlaştırması ve diğer bakımları yapılan hayvanların kimliklendirme işlemleri Belediye tarafından yapılacaktır.

5- Kısırlaştırma ve diğer işlemleri biten hayvanların alındığı bölgeye nakli Belediyede tarafından yapılacaktır.

6- İl Özel İdare'nin mali destek sağladığı Belediye'ye ait barınak; İl Özel İdare ve Kırklareli Belediyesi ile ortak kullanılacaktır.

Protokolde bir anlaşmazlık olduğu takdirde taraflardan birisi protokolü fesih edebilecek.

Editör: Haber Merkezi