Gündem

Söz Bitti, Katledilen Kızlarımız Portrelerinde Yaşayacak

Azerbaycan uyruklu ressam Hatai Abdullayev, 8 yaşında katledilen Narin Güran’ı resmetti.

Loading...

Tüm Türkiye’yi yasa boğan, adli süreci sıkı bir şekilde toplum tarafından takip edilen 8 yaşında katledilen Narin Güran, kendisiyle aynı kaderi paylaşan Özgecan Aslan’ın yanına resmedildi.

Azerbaycan uyruklu ressam Hatai Abdullayev, Tüm Türkiye’yi yasa boğan katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ı resmetti. Yaşadığı derin acıyı sanatıyla buluşturan, Edirne’de yaşayan Abdullayev, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir istinat duvarına, 2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı resmetmişti. Aynı duvara Aslan’ın yanına Narin’i de resmederken görüntülenen Abdullayev’i gören vatandaşlar; yaşanan bu olayın unutulmaması için sanatın elçi olmasını takdirle karşıladı.

Ressam Abdullayev, kendi sosyal medya hesabında duyduğu derin üzüntüyü paylaştı. "Duyarlı toplumu, duyarlı bireyler yaratır. Benim elimden gelen duyarlılık buydu” diyen Abdullayev “O duvara daha önce Özgecan Aslan'ı çizmiştim. Ne yazık ki bugün Narin'i onun yanına çizmek zorunda kaldım. Derin üzüntü duyuyorum" diyerek hislerini paylaştı.