Gündem

TMMOB’den ŞOK Karar; Yerel Basına Darbeyi Vurdular

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği skandal bir karara imza attı.

Bugüne kadar özgürlükçü ve muhalif yapısıyla öne çıkan, basına verdikleri destek ile bilinen Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği skandal bir karara imza attı.

Birlik, kendisine bağlı odaların resmi ilanlarının artık basılı veya internet gazeteleri yerine kendi web sitesinde yayınlanması kararı aldı.

TMMOB’nin yaptığı bu değişiklik bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Kararda; “2/12/2002 tarihli ve 24954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede”, (e) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde birer gazetede” ve aynı bentte yer alan “Oda Merkezi bulunan yerlerde birer gazeteyle” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Basın İlan Kurumu aracılığı ile gelen resmi ilanları yayınlayarak yaşam mücadelesi veren yerel basına indirilen bu büyük darbe, birçok medya kuruluşu tarafından tepkiyle karşılandı.

Diğer kurumların da bu yola başvurması demek, yerel basının tamamen bitmesi anlamına geliyor.

Bakalım önümüzdeki süreç neyi gösterecek…