Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

Çevre Mühendisi Bilim İnsanı Dr. Ozan Deniz, Havadan Doğadan sosyal medya hesabından Trakya ve Marmara Bölgesi’nin hava durumu tahminlerini paylaşıyor. Yüksek bir takipçi kitlesine hitap eden Dr. Deniz, önümüzdeki Sonbahar ve Kış aylarıyla ilgili tahminlerde bulundu. 
Buna göre bu Sonbahar ve Kış görülmesi muhtemel hava olaylarında başı ekstrem hava olayları çekiyor. Erken Sonbahar döneminde süper hücreler, şiddetli yağışlar, hortum ve dolu gibi ekstrem hava olayları görülebilir. Deniz su sıcaklıkları çok yüksek olduğundan özellikle Sonbahar aylarında Trakya’nın Karadeniz’e yakın kesimlerinde ve ülkenin Karadeniz hattında şiddetli yağışlar ve buna bağlı su baskınları ve seller görülebilir.

7Faaadb3 Ef7B 4777 97D2 2F052Ce053C6
Bilim İnsanı Deniz’in tahminlerine göre Sonbahar sürecinde ikinci yarısında şiddetli soğuk girişleri ve erken kar fırtınaları görülebilir. Geçen sene 18 Kasım’da Bulgaristan ve Istrancalar’da da görülmüş olan kar fırtınasına benzer sistemler bu geç Sonbahar döneminde de de olabilir.
Öte yandan şiddetli rüzgarlar ve bu rüzgarların oluşturacağı hasarlar olabilir. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında bu fırtınalar daha güçlü gelişebilir.
Erken Sonbahar döneminde kuraklık ve yüksek sıcaklıklar da görülebilir. Her Ne kadar bu sürecin içinde şiddetli yağışlar ve ani soğuk atakları olsa da genel durum sıcak ve kurak olabilir.
Ozan Deniz Kış döneminde eski yıllarda görülen şiddetli soğukların ve yoğun kar yağışlarının sık sık ziyaretine uğrayacağımız dönemler gerçekleşebileceğini öngörüyor. İstatistik olarak iki sıcak kışın ardından gelen kış oldukça soğuk geçmiş ve Deniz' e göre bu istatistikleri göz ardı edemeyiz. 
Elbette bunların hepsi öngördüğümüz tahminler. Bunların tam olarak nasıl tezahür edeceğini yaşayarak göreceğiz.

Clipboard01-569

Editör: Merve Erduğan