'Kabuğunu Kıramayan Yumurta' izleyicisini eğlendirirken derin bir düşünceye sevk ediyor. Ormanda kendi halinde dolaşan bir yumurta, karşısına çıkan her biri farklı bir enstrüman çalan bilge hayvanlardan öğütler alıyor ve ne yumurtası olduğunu keşfediyor. Kabuğunun içerisinde sıkışmış hisseden ve artık kırmak isteyen minik yumurtamız büyük mücadeleler sonucunda kabuğunu kırıyor ve kendini keşfederek özgürleşiyor.

Halikarnas Balıkçısı Konuşulacak Halikarnas Balıkçısı Konuşulacak

 Dekorundan kuklasına, ışıklandırmasından seslendirmesine kadar her detayı itina ile düzenlenmiş bu kukla tiyatrosu içerisinde bulunduğumuz hafta boyunca Lüleburgaz Belediyesi prodüksiyonluğunda park park geziyor.

2Ff557F0 8Abf 4Bb8 810C 0Bc784B530E2

25 yıllık tecrübesiyle çocuklara eğlencenin yanı sıra kuklalar ile mesaj verme çabasında olan Erdoğan Anıl Tekin; Kukla Tiyatrosu'nun 6 sene önce Lüleburgaz Belediyesi çatısı altında kurulduğu bilgisini verdi.

 Türkiye'de kendi bünyesinde kukla tiyatrosu olan ilk belediye olma ünvanına sahip olan Lüleburgaz Belediyesi, bu anlamda şimdilik Türkiye'de tek. Kukla tiyatrosunun gördüğü ilgi çocuğa ve sanata verilen değerin karşılık bulması olarak yorumlanıyor.

Kukla Tiyatrosunun bu sezonki oyunu Kabuğunu Kıramayan Yumurta'nın perde arkasında belediye çalışanlarının dışında bir tane de gönüllü var. Gönüllü Genç Yiğit Aslantekir, tiyatronun ışıklandırma bölümünde görev alıyor ve Erdoğan Anıl Tekin'in de öğrencisi aynı zamanda.

C37812F4 2Dee 4B4B 818D 52Aab3556656

Oyunun arka planında emek verenler ise şu şekilde;

Yazan ve Yöneten Erdoğan Anıl Tekin, Kukla Yapımı Çağdaş Çakmak, kukla oynatımı Egemen Göksu ve Erdoğan Anıl Tekin, Ses Tolga Temel, Tansu Dalgıç, Yiğit Aslantekir, Işık Efet Aytaç Hanlı Erdem Eriş, Kostüm Hanife Özerli, Afiş Serkan Ölmez. (MERVE ERDUĞAN)

Editör: Haber Merkezi