Emlakta Elektronik Sistemin devreye girdiğini ifade eden Genç, 15 Eylül tarihi itibari ile gayrimenkul alım satım yapmak, kiralamak isteyenler, ticari taşınmaz belgesi olan emlak ofislerine e-devlet üzerinden satış yetkisi verebilecek.

Ce3F1981 02E7 41Eb 98Ff A172Cd1798Db
Uygulamanın gayrimenkul sahiplerini korumayı amaçlayan uygulamayı dile getiren Genç, "Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül itibarıyla Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS)'ni devreye alarak gayrimenkul satışı ve kiralamasında yeni bir uygulama başlatıyor. Bu sistemle birlikte, gayrimenkul sahipleri ilanlarını yalnızca yetki belgesi olan emlak ofisleri aracılığıyla verebilecek. İlan sahipleri, e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama işlemi yaparak güvenli bir şekilde ilanlarını yayımlayabilecekler. Bu uygulama, sahte ilanların önlenmesi ve sektörde şeffaflığın artırılması amacıyla hayata geçirildi" sözlerini dile getirdi.


"Güvenli Dönem"
Alım satım alanında güvenin artacağını dile getiren Genç, "EİDS sayesinde ilanlar daha güvenilir hale gelecek ve alıcı-satıcı arasındaki güven ilişkisi güçlenecek. Sistem, e-Devlet ile entegre çalışarak ilan verme işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir hale getirecek" ifadelerini kullandı.

Vali Ekici'den Veda Ziyaretleri Vali Ekici'den Veda Ziyaretleri


Mülk Sahiplerine Tavsiye
Babaeskili iş insanı Uğur Genç, gayrimenkulünü satmak isteyenler için önemli bir tavsiye verdi. Genç, "Yetki belgesi olan, güvenilir ofisleri tercih edin, alım satımda risk almayın" dedi.

Editör: Haber Merkezi