Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Umay Okçuluk; 2021 yılında kuruldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan Kulüp aynı zamanda Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'ndan tescilli. Umay Okçuluk Spor Kulübü Başkanı; Okçuluk Kırklareli İl Temsilcisi ve Antrenör Çiğdem Öz ile konuştuk. Kulüp Başkanı ve Antrenör Çiğdem Öz, faaliyetlerini Antrenör ve Kulüp Yönetimini beraber yürüttükleri eşi Eren Öz ile birlikte yürütüyor.

I M G 20241004 W A0001

Pembe Festival" Turuyla Meme Kanserine Dikkati Çektiler Pembe Festival" Turuyla Meme Kanserine Dikkati Çektiler

50’si Yarışmalarda 100 Lisanslı Sporcu

Şu anda lisanslı 100'ün üzerinde sporcuları olduğunu belirten Antrenör Çiğdem Öz; “Aktif olarak yarışmaya katılan 50'nin üzerinde sporcu var. 9 yaş ve üzeri geniş bir yaş aralığında; her yaştan sporcumuz var” diyor.

I M G 20241004 W A0005

Doğru Zamanda Yakalanan Çıkış

Başarısıyla göğsümüzü kabartan Mete Gazoz'un aldığı derece sonrasında talep artışı yaşandığını doğrulayan Antrenör; “Biz bundan bir yıl önce kulübümüzü kurmuş ve faaliyetlerimize başlamıştık. Okçuluk; pandemide en yapılabilecek spor dalı seçildi ve ardından da Mete Gazoz’un başarısı geldi ve farkındalık arttı” şeklinde konuştu.

Çiğdem Öz’e göre Trakya'da okçuluk denilince akıllara önce Osmanlı geliyor. Ancak okçuluğun 6 7 bin yıllık Türk tarihinde bilinen bir geçmişi var. 4 okçuluk dalı olduğunu anlatan Antrenör Öz; bunları Geleneksel Türk okçuluğu, Olimpik (Klasik yay) okçuluk (Mete Gazoz’un derece aldığı kategori), Makaralı yay ve Barebow olarak anlattı.

I M G 20241004 W A0002

3 Senede Ciddi İlerleme Kaydedilmiş

İlk Türkiye Şampiyonluğunu Barebow’da alan Umay Okçuluğun toplamda 3 Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye 3.lüğü ve bir tane de Dünya 5.liği var. Kulübün sonraki 2 madalyası ise Geleneksel Okçuluk kategorisinde kazanılmış. Bu kadar kısa sürede ciddi başarılar kaydeden kulübün parlayan yıldızı; derecelerin genelinin sahibi olan sporcusu Dilara Ecem Deniz; şu an Türkiye'de her iki dalda birincilik alan tek sporcu. Türkiye 3.lüğünü ise Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu 9 yaş minik kızlarda kendi kızları Umayhan Öz kazanmış.

I M G 20241004 W A0003

İlk Rota Ocak 2025

Dilara Ecem Deniz 2025 Ocak'ta Fransa Nims Şehrinde Kulüpler Arası Dünya Okçuluk Turnuvası'nda yarışacak.

Barebow kategorisinde Türkiye'yi geçen sene temsil eden tek Kulüp olan Umay Okçuluk bu sene uluslararası turnuvalara 10 sporcu gönderecek.

Editör: Merve Erduğan