Genel

Ünlü Yarışmada ‘Hardaliye’yi Sordular

Ekranların uzun yıllardır beğeni ile izlenen yarışması “Kelime Oyunu”nda “Hardaliye” sorusu geldi.

Loading...

Ekranların uzun yıllardır beğeni ile izlenen yarışması “Kelime Oyunu”nda “Hardaliye” sorusu geldi. Ünlü oyuncu ve sunucu İbrahim Selim ile Teve 2 kanalında yayınlanan yarışmanın 24 Eylül tarihli 1549. Bölümünde, Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürünü “Hardaliye” soruldu. Sorunun cevaplanmasının ardından tüm stüdyonun Hardaliye’yi ilk defa duyduklarını belirtmesi ise dikkat çekti.

Sunucu İbrahim Selim, Ecen isimli yarışmacıya “Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli İçecek olmasını istediği üzüm şırası” sorusunu yöneltti.

Kural gereği doğru kelimeyi bulmak için harf istemeye başlayan yarışmacı “Şerbet”, “Zerdeçal” gibi tahminlerde bulundu.

Bunun üzerine sunucu Selim “Aslında bir sosun ismi” şeklinde ipucu verdi.

 Sunucunun “Sosisli sever misiniz?” göndermesini yapması üzerine “Hardal” diyen yarışmacıya “Evet, öyle başlıyor” diyerek yardımcı olan Selim’in ardından yarışmacı anında “Hardaliye” diyerek gizli kelimeyi bildi.

İbrahim Selim “Hardaliye” ile ilgili olarak “Ben hayatımda ilk kez duyuyorum” demesi üzerine, yarışmacı Esen “ben de ilk kez duyuyorum” şeklinde konuştu.

Tüm stüdyoya “Hardaliye’yi bilen var mı?” diye soran fakat tatmin edici bir cevap alamayan Selim; “Mademki Mustafa Kemal Atatürk, bunun Milli İçecek olmasını istemiş, öğrenmemiz lazım. Bugüne kadar bilmememiz oldukça tuhaf. Hemen öğreniyoruz ve bir dahaki programa hardaliye getiriyoruz” diyerek espri yaptı.

Kırklareli Hardaliyesi'ni tüm dünyaya tanıtma misyonunu üstlenen Rumeli Hardaliye de, söz konusu yarışmanın ilgili bölümüne ait videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak; “Rumeli Hardaliye olarak, Atatürk’ün milli içecek vurgusuna ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.