Dolu afetinden olumsuz etkilenen tarlaların kontrolünden sonra üreticiler ile görüşüldü. Kırklareli Ortak Akıl Derneğinden Yazman Necdet Göç ve Başkan Ali Çakır ziyaret sırasında uzmanlara refakat etti. Kızılcıkdere’deki ve Üsküp’teki üreticilerin sorunları dinlendi.
Bağ üreticileri, bu yılki ürünlerinin büyük kısmını kaybettiklerini dile getirdi. Yaşanan kayıpların, önümüzdeki yıllara da etki edeceğinin altını çizen üreticiler, durumlarının zor olduğunu belirtti.
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı ve beraberindeki uzman ekip, bu olumsuzlukların gelecek sene etkilerinin en aza indirilmesi ve asmaların sağlıklı gelişimine yönelik teorik ve pratik eğitim çalışması gerçekleştirerek önerilerini üreticilerimize iletti.
Kırklareli Ortak Akıl Derneği ziyaret ile ilgili şu ifadeleri dile getirdi;
"Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bölgemizi ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ve bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz"

SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü

A6-2
A5-2
A3-5
A2-8
A1-9

Editör: Haber Merkezi