Vali Ekici yayımladığı mesajda şunları kaydetti; "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir. Peygamber Efendimiz, insanlığın büyük buhranlar yaşadığı cahiliye devrinde barışı, kardeşliği ve güzel ahlâkı tebliğ ederek, hak, hukuk, adalet, medeniyet, hürriyet ve insan hakları gibi evrensel kavramları toplumunda yaymış ve yerleştirmiş, bulunduğu coğrafyadan insanlığın geneline yayılan bir fazilet güneşi ve hidayet kaynağı olmuştur. Eşsiz karakteri ve kişiliğiyle, yaşamı boyunca kalplere ve ruhlara hitap ederek insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Kırklareli'nde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat Kırklareli'nde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Whatsapp Görsel 2024 09 13 Saat 18.12.10 692E1724

İnsanoğlu olarak dünyevî ve manevî sorunlarımıza çareler ararken; Peygamber Efendimizin sahip olduğu tüm değerleri benimsemenin ve yaşam tarzını kendi hayatımıza tatbik etmenin hem ruhlarımıza hem de bedenlerimize şifa olacağı muhakkaktır. Bu anlamda, Mevlid Kandili; Peygamberimizin yaşayışını, hadislerini ve mesajlarını yeniden hatırlamak, ümmet vasfımızı etraflıca düşünmek, insanlığa sunduğu değerleri hakkıyla idrak edip O’nun yüce ahlâkından feyz alabilmek adına önemli bir fırsattır.

Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

Editör: Haber Merkezi