Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Eviş, Kırklareli’nde Ramazan Bayram’ında yapılacak faaliyetlerden bahsederken Filistin’e gidecek yardımlar konusunda çok fazla geri dönüş aldıklarını belirtti.

Tüm İslam Alemi’nin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik eden Evi, Efendimiz Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem’ın  “Kim Ramazan ayına ulaşıp inanarak mükafatını Allah’tan alarak, orucunu tutarsa, geçmiş günahları af olur” buyurduğu gibi inşallah bu müjdeyle bayrama çıkmayı Rabbim nasip etsin. Tabi Ramazan ayında rutin olarak genelde camilerimizde, mukabelelerimiz, teravihlerimiz hatta ramazanın son on günü itikâf ibadetlerimiz, her akşam iftarlarımız sürmektedir. Böyle ibadetin şenlik havasında geçmesi hakikaten Kırklareli’nde çok güzel, çok anlamlı. Yardıma muhtaç ailelerimize verilen iftarları yanı sıra öğrenci kardeşlerimizle de iftarlarda bir araya geliyoruz. Genel faaliyetlerimiz, genel hizmetlerimiz bu şekilde sürdürmeye deva ediyoruz.” Dedi.  

Filistin’de devam eden savaşa değinen Kırklareli İl Müftüsü Eviş; Filistin sorunu İslam aleminin hakikaten çözmesi gereken bir problem, Bununla ilgili şunu ifade edeyim. Şu anda Diyanet Vakfımız ve diğer sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde bir yardım faaliyeti yapılıyoruz. Ama bu yardımları ulaştırmakta zorluk çekmemizden dolayı yardımlarımız bu vatandaşlara çok sınırlı bir şekilde ulaşmak zorunda kalıyor. Şu anda Ramazan’ın ilk haftasından itibaren Diyanet Vakfımız seyyar mutfaklarla seyyar aş evleri ile orada bulunmaktadır. Çok ciddi miktarda vatandaşımızın Kırklareli Müftülüğü ’ne uğrayarak bu yıl ki zekâtlarını ve filtrelerini o bölgeye göndermek istedikleri konusunda çok yoğun dönüşler alıyoruz. Bu anlamda hakikaten ülke olarak çok yardım sever insanlarız. Ama Trakya’nın bu konuda çok daha hassas olduğunu söyleyebilirim. Buradan bu konu ile ilgili hassas davranan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi. Eviş, “Ramazan’ın son haftası nakdi yardım göndermek için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. (Güfte Çanlı)

Müftüş