Kırklareli merkezli Doğaya Dönüş Derneği tarafından organize edilen doğa yürüyüşüne, Bulgaristan’dan da Zelene Strandja(Yeşil Istranca) kulübü katılacak. 21 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan doğa yürüyüşü ile Türk ve Bulgar yürüyüşçüler, Volçan Köprüsü’nde bir araya gelecek. "Volçan Dostluk Köprüsü Doğa Yürüyüşü, 2016’nın ardından yeniden hayat bulacak.

Geç Osmanlı dönemi eseri olan Volçan Köprüsü’nün 3 kemerli yapısı, 2. Dünya Savaşı esnasında köprünün yıkılmasının ardından tek kemeri ile Rezve Deresi üzerinde iki ülkenin ortak tarihi ve kültürel değeri olarak ön plana çıkıyor.

Unnamed-22

Kırklareli’nde doğaseverleri bir araya getirecek özel bir etkinlik düzenlediklerinin altını çizen Doğaya Dönüş Derneği Başkanı Selçuk Aslan, “21 Eylül 2024 Cumartesi günü, Avrupa Biyolojik Çeşitliliği Balkan Yeşil Kuşağı(European Green Belt) bölgesinde gerçekleşecek olan "Volçan Dostluk Köprüsü Doğa Yürüyüşü," Istranca Dağları’nda doğaseverleri buluşturacak. Doğa tutkunları, yaklaşık 15 km uzunluğundaki orta zorluktaki parkurda yapılacak olan yürüyüşte, Istranca Dağları’nın eşsiz doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacaklar. Etkinliğin en özel anlarından biri ise Avrupa Yeşil Kuşağı Günü’nü kutlamak amacıyla Bulgaristan’dan gelecek ekiple Volçan Köprüsü’nde buluşma olacak. Bu buluşmada, doğanın birleştirici gücünü ve köprülerin insanları, ülkeleri ve ekosistemleri nasıl birbirine bağladığını simgeleyen hatıra fotoğrafları çekilecektir.

Etkinliğe katılmak isteyen doğaseverlerin, uygun kıyafetler, su ve atıştırmalık yiyecekler getirmelerini öneriyoruz. Katılım için https://bit.ly/volcandostluk adresindeki formun doldurulması gerekmektedir. Kontenjan sınırlı olup, cinsiyet eşitliğine dikkat edilerek başvuru sırasına göre katılım onayı yapılacaktır. Katılımı onaylanan adaylara buluşma yeri bilgisi ayrıca iletilecektir.

Doğaseverleri bu keyifli etkinliğe davet ediyor, hep birlikte doğanın tadını çıkarmayı dört gözle bekliyoruz!” dedi.

Edirne'den Kısa Kısa! Edirne'den Kısa Kısa!

Volçan Köprüsü

Editör: Haber Merkezi