Söz Bitti, Katledilen Kızlarımız Portrelerinde Yaşayacak Söz Bitti, Katledilen Kızlarımız Portrelerinde Yaşayacak

Türkiye’den Bulgaristan’a çıkışlarda geçtiğimiz yıl Mart ayında kaldırılan dezenfekte ücretleri 1 Ağustos tarihi itibarı ile yeniden alınmaya başlandı. Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarından Bulgaristan’a geçmek isteyenlerden araç başına 7 leva(yaklaşık 130 TL) ücret alınıyor.

Sofya Ticaret Müşavirliğinden elde edilen bilgiye göre, Bulgaristan 1 Ağustos itibariyle Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarından çıkan araçlara uygulanan dezenfeksiyona ilişkin yeniden ücret almaya başladı. Araç dezenfeksiyonu için binek araçlarından 7 Leva (3,5 euro) otobüs ve minibüslerden 13 Leva (6,5 euro) ve yabancı plakalı tırlardan 40 Leva(20 euro) ücret alınıyor. Sınır kapılarındaki dezenfekte ücreti daha önce büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle konmuş sonraki dönemde kaldırılmıştı.

Bulgaristan tarafından uzun yıllar boyunca uygulanan dezenfekte ücreti uygulaması pandemi döneminde Türkiye tarafından da uygulanmaya başlamış, 14 Mart 2023 tarihinde Bulgaristan’ın uygulamayı sonlandırmasına takiben Türkiye de ücret alımını durdurmuştu. Bulgaristan’ın Türkiye’nin uyarılarına rağmen yeniden uygulamaya başladığı dezenfekte ücretini Türkiye’nin nasıl bir karşılık vereceği merak konusu oldu.

I M G 4117

Editör: Haber Merkezi