ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Huzurlu zaman geçirmeyi seven ve 2010 yılında İstanbul'dan Babaeski'ye gelen Ferhat Bahar; kamp yapmaya ve balık tutmaya olan ilgisinden dolayı bisiklet karavan görünce şöyle bir hayal etti. Sonra hayalini kurduğu bisiklet karavanı yapmaya başladı. "Sen mi yapacaksın, seni mi edeceksin?" diyenlere, Babaeski Gündüz Onat Festival Alanı'nda bisiklet karavanı ile huzurlu bir şekilde oturarak cevap veriyor.

1-1045
Önce Hayal Kurdu Sonra Araştırdı
Gezip farklı doğal yerlerde zaman geçirmeyi seven Bahar, ilk başta karavana merakı olduğunu ifade etti. Devamındaki süreci anlatan Bahar, "Bisiklet karavanı olarak geçiyor. Bir ara baya karavanlara merakım vardı. Yenisini alamadığımız için, bunu bile Türkiye'de yapan bir iki tane şirket var. Çok fahiş fiyatlara satılıyorlar. Ben de kendi imkanlarımla yapmaya karar verdim. Ortaya böyle bir şey çıktı.
İnternette karavanları araştırıyordum. Daha sonra bisiklet karavanları gördüm. Onları biraz araştırdım. Yapılış videolarını seyrettim. Ben bunu yaparım dedim. Bi yerden başladım. Bu şekilde sonunu getirdik" sözlerini dile getirdi.

2-525
Boş Zamanlarında Yaptı
Ailesiyle zaman geçirmeyi sevdiğini dile getiren Bahar; işten geri kalan zamanlarda ve boşluklarda bisiklet karavanı yapmak ile uğraştı. Bahar, "2023 yılının 7., 8. ayda yapmaya başladı. İşten geldiğimde, hafta tatilinde zaman kaldıkça yavaş yavaş yaptım. Evde kaldığım sürelerde bir vida taktık, bir çivi çaktık. Bir tarafını kestik, bir tarafını düzelttik. Deneme yanılma yöntemiyle en sonunda bu şekilde yapabildik" sözlerini ifade etti.

3-2324-130
"İlk Başlarda Görenler Anlam Veremedi"
Hayalini yapmaya başladığı ilk zamanlarda ortaya çıkan bir şekil olmadığı için görenlerin anlam veremediğini dile getiren Bahar, "Normal karavana göre biraz ağır ahşaptan olduğu için. Elektrikli bisiklete takılı. En azından bir iki pedal çevirdikten sonra gidiş esnasında daha kolay. Çok fazla bir ağırlığı yok ama hafif bir rampaya gelince zorlanıyorsun.
Yapmaya başlayınca, anlam veremedi kimse. Gören olmadığı için ne olduğunu sordular. Bisiklet karavan yapacağımı söyledim. İçine mi bineceksin diyen oldu, içinde mi gideceksin diyen oldu, sen bisikletle giderken içine binen olacak mı diyen oldu. Onlara anlattık derdimizi bu şekilde bisikletin arkasına takacağız. Gideceğiz bir yer kamp kuracağız, içinde yatacağız, oturacağız. Yemek yiyeceğiz, içeceğimizi içeceğiz. Sen mi yapacaksın diyenler oldu, olmaz diyenler oldu. Sen mi yapacaksın sen mi edeceksin dediler, yaptım oldu" dedi.

5-77
"Ailem Yanımda Oldu"
Bisiklet karavan hayalini yapmaya başlayınca ailesinin de olumlu etkisi olduğunun altını çizen Bahar, "İlk yapmaya başlayınca, ne olduğunu anlamaya çalıştılar. Yaptıklarıma destek verdiler. İlk başta tabi belli bir şekil ortaya çıkmayınca kimse anlam veremedi. Bir şeyler ortaya çıkınca tamam yap dediler, gezeriz dediler" dedi.

6-34
Olumlu ve Olumsuz Tepkiler Oldu
Yapım sürecinde farklı tepkiler aldığını belirten Bahar, "Tepkiler de güzel. İyi niyetli insanlar ne kadar varsa, yadırgayanlar da var. İlgi alanına girmeyenler insanlar yadırgayabiliyor. Ben öyle pek insanları takan birisi değilim. Kendi doğrumda ilerlemeyi severim. Yaptık oldu yani" şeklinde konuştu.
7-25

Şimdiki Hayali Daha İyisini Yapmak

Yaptığı karavan bisikletin bir yandan da deneme olduğunu belirten Bahar, şimdi ki hayalinin daha iyisini yapmak olduğunu vurgulayarak, "Bir değişik modelini yapmayı düşünüyorum. Daha kullanışlı olanını. Bu biraz prototip oldu. Deneme amaçlı yaptığım için eksiklerini fazlalarını gördüm. Şöyle olsaydı dediğim çok özellikler var. Şimdi yapmadan da bir şeyleri bilemiyorsun. Aklımda var bir tane daha yapacağım. Ben güzel bir şey yaptığıma inanıyorum. Bana ve aileme huzur ve mutluluk verecek bir detay. Onlarla güzel zaman geçirdiğim için mutluyum" ifadelerini kullandı.
 

Editör: Şefik Kenar