Yerel

Babaeski’de Gençlere Trakya Usulü Karşılama

Eğitimleri için yuvalarından ayırılıp yeni bir şehir ile tanışan öğrencilere, Babaeski Kırk Şehitler Gençlik Merkezi tanışma toplantısı düzenledi.

Ateş yakıldı, gitar çalındı. Hep bir ağızdan şarkılar, türküler söylendi. Yuvalarını geride bırakıp Babaeski'ye gelen öğrenciler, yeni evlerine tanışma toplantısıyla ısındı.
Ailelerinden ayrılarak, yeni bir hayata adım atan gençler için düzenlenen tanışma toplantısında şarkılar söylendi, oyunlar oynandı. Arkadaşlıkların pekiştirildiği etkinlikte gençlerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.


Müzik Ziyafeti Verildi
Babaeski Kırk Şehitler Gençlik Merkezi Müdürü Adnan Tayfun, gençler için eğlenceli ve verimli bir etkinlik gerçekleştiğini dile getirdi. Müdür Tayfun etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Babaeski Kırk Şehitler Gençlik Merkezi olarak, Babaeski kız yurdunda kalan gençlerimizle sıcak bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Şehrimize yeni adım atan gençlerimizi, keman, gitar ve davulun büyüleyici tınıları eşliğinde karşıladık. Müzik ile harmanlanan bu özel buluşmada hem Babaeski’ye hoş geldiniz dedik hem de gençlerimize daima yanlarında olduğumuzu hissettirdik" sözlerini dile getirdi.


“Hoş Geldiniz”
Gençlerin kültür sanat etkinlikleriyle aralarında arkadaşlık bağı kurduklarını belirten Tayfun, "Bu etkinliğimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan ve gençlerimizi sıcak bir ortamda buluşturduğumuz Babaeski Kız Yurdu’na teşekkür ederiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin birleştirici gücüyle, gençlerimizle samimi bir bağ kurmayı hedeflediğimiz bu etkinlik, uzun süre hafızalarda yer edecek güzel anılara ev sahipliği yaptı. Gençlerimize Babaeski’ye ve Gençlik Merkezimize bir kez daha hoş geldiniz diyor, birlikte geçireceğimiz başarılı ve keyifli bir yıl diliyoruz" sözlerini dile getirdi.