Ortaya çıkan görüntülerin herkesi üzdüğünü vurgulayan Başkan Bulut, kendilerine gelen raporlarda sokak hayvanlarının hastalıklar sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Vize’de Derelere Temizlik Vize’de Derelere Temizlik

Konuyla ilgili olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini paylaşan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün akşamüzeri ortaya çıkan bazı görüntüler hepimizin içini acıttı, derinden üzdü ve yaraladı. Son 48 saatte maalesef barınağımızda bulunan 8 köpeğimiz, 9 da kedimiz hayatını kaybetti. Hayatlarını kaybetme sebeplerine baktığımızda özellikle bana iletilen ve raporları da tutulmuş hastalıklar özellikle; köpeklerimizde kanlı ishal, gençlik hastalığı, kedilerimizde ise herpes virüs ve panlökopeni benzeri ağır hastalıkların sebebiyet verdiğini görüyoruz. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki ölen tüm canlarımızla ilgili herhangi bir itlaf asla söz konusu değildir. Oradaki arkadaşlarımıza biz sonuna kadar güveniyoruz. Sonuna kadar da bu anlamda arkasındayız. Onlar da en az bizim kadar görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorlar ve hepinizin o hassas duyarlılığına sahip mesai arkadaşlarımız. O anlamda biz sonuna kadar onların arkasındayız.

Arkadaşlarımızın bertaraf noktasında ihmalleri varsa şayet, görüntüler maalesef onu gösteriyor gibi, gerekli idari soruşturmayı başlatıp, biz üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.  Zaten konuyla ilgili gerek Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından, gerekse veterinerlerimiz tarafından konu incelenmekte olup, yapılacak otopsi neticesinde gerekli sonuçlar kamuoyuyla da paylaşılacaktır.

Ama bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, kesinlikle orada itlafın olmadığına ben kalben inanıyorum. Sizler de muhakkak inanıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Çünkü göreve geldiğimiz günden bu yana biz sokak hayvanlarımızı daha konforlu yaşatabilmek için, daha iyi imkanlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için, tüm belediye personelimizle, barınağımızla, veterinerlerimizle elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Bunda da çok iyi noktada olduğumuza can-ı gönülden inanıyorum. Adli makamlar zaten gerekli soruşturmayı başlattı. Bizler de idari anlamda gerekli soruşturmamızı başlattık. Bir ihmal varsa bununla ilgili gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu tip görüntülerin bir daha tekrar etmemesi amacıyla belediye olarak üzerimize düşen ne varsa bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız. Farkındayız bir hayvan mezarlığımız yok. Bununla ilgili en kısa sürede arkadaşlarımız gerekeni yapacak. Zaten daha önce talimatını vermiştik. Yer araştırmamız devam ediyordu. Bunu da en kısa sürede sonuçlandırıp inşallah, sizlere kamu vicdanını en iyi şekilde rahatlatacak şekilde, o hizmeti de sunacağız. Belediye olarak her bir canın yaşam hakkına sonuna kadar inanan ve onların yaşam hakkını savunan, o doğrultuda da gerekli önlemleri almaya gayret eden bir belediyeyiz. Bu anlamda Türkiye’ye de örnek olacak projelere imza attığımızı, daha önce zaten paylaşmıştık. Yaptığımız tüm protokollerin çerçevesinde, sokak hayvanlarımızı yaşatmak, onların yaşam alanını daha konforlu kılmak ve bu doğrultuda da mümkünse onları sahiplendirmek üzerine bir projeyi, hep beraber hayata geçirmiştik. Göreve başladığımızdan bugüne kadar da yaklaşık 120 hayvanımızı sahiplendirdik. Kısırlaştırma oranımız yine yüzde 100’ün üzerinde. Dolayısıyla tüm canlarımıza sahip çıkmak için elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Koymaya da devam edeceğiz. Varsa eksikliklerimiz bunları da giderebilmek adına en kısa sürede tüm çalışmalarımızı ortaya koyup, hep birlikte sokakta yaşayan hayvanlarımıza daha güvenilir, daha yaşanabilir bir Kırklareli’ni kazandıracağız.

Ayrıca bugün hepimizi derinden üzen görüntülerin ortaya çıkmasıyla ilgili mücadelesini ortaya koyan tüm hayvanseverlerimize de ben şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamda ben onların iyi niyetle, samimiyetle mücadelelerine de teşekkür ediyorum. Ama emin olsunlar ki biz, Kırklareli Belediyesi olarak, tüm sokak hayvanlarımızı yaşatabilmek, onlara en iyi ortamı sunabilmek için, tüm mücadelemizi ortaya koyacağız. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

Editör: Haber Merkezi