Yerel

DSYB Birinci Derece Örgüt Belgesine Kavuştu

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesini resmen aldı.

Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesi kapsamında Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi almaya hak kazanan Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, belgesini teslim aldı. Birlik Başkanı Ali Dermenci ve yönetim kurulu üyelerine belgeyi İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca  verdi.

Belge sayesinde birlik üyeleri hibe, kredi ve destek programlarına erişim, eğitim etkinlikleri gibi pek çok avantajdan yararlanabilecek.

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü belge teslim töreni hakkında ki açıklamasında; “Bakanlığımızca, Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesi kapsamında, İlimizde faaliyet gösteren Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi almaya hak kazanmış olup, İl Müdürümüz Gökhan Karaca tarafından belgeleri takdim edildi.

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerine, hibe, kredi ve destek programlarına erişim konusunda öncelikler, hayvan yetiştiriciliği konusunda teknik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden genişletilmiş biçimde yararlanma, hayvan sağlığı, beslenme ve genetik iyileştirme konularında ileri düzeyde destek alma, pazarlama desteği, yem, aşı ve ilaç gibi hayvancılıkta kullanılan ürünlere daha uyguna ulaşabilme gibi önemli avantajlardan faydalanabilecekleri belirtildi” ifadelerini kullandı.