CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi sundu.

Gündoğdu önergesinde, 14 Haziran günü Kırklareli’nde şiddetli dolu yağışı sebebiyle meydana gelen zararı gündeme taşıdı. Milletvekili Gündoğdu; “Afet sonucu zarar gören vatandaşlarımızın zararları karşılanmış mıdır, karşılanmadı ise ne zaman karşılanacaktır? Bölgenin Afet Bölgesi olarak ilan edilmesi konusunda çalışmanız var mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.

Vecdi Gündoğdu önergede şunları kaydetti;

“Kırklareli merkez ve çevresinde 14.06.2024 tarihinde meydana gelen şiddetli yağış, ceviz büyüklüğündeki dolu ve rüzgâr ciddi zararlara neden olmuştur.

Özellikle Üsküp Beldesi, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Asılbeyli, Karıncak, Arizbaba köylerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin çatıları, evleri, araçlarının camları ve kaportaları ciddi şekilde hasar görmüştür.

Doğal afet sonucu bölgede özellikle; ayçiçeği, buğday, arpa tarlaları ve meyve ve sebze bahçeleri, kanatlı hayvanlar ciddi zararlar görmüş, üreticilerimizi perişan olmuştur.

Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

Bu doğrultuda;

1-      Kırklareli’nde doğal afete maruz kalan bölgelerde hasar tespit çalışmaları sonuçlanmış mıdır, sonuçlandırıldı ise, afet sonucu zarar gören vatandaşlarımızın zararları karşılanmış mıdır, karşılanmadı ise ne zaman karşılanacaktır?

2-      Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın zararlarını daha hızlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesine katkısı olması amacıyla bölgenin Afet Bölgesi olarak ilan edilmesi konusunda çalışmanız var mıdır?

3-      Kırklareli ve çevresinde afetlerin yeniden yaşanmaması ve afetler karşısında oluşabilecek zararların asgariye indirilmesi konusunda önleyici hangi çalışmaları yapıyorsunuz?”

Editör: Ferdi Kurtbayram