Spor

Kırklareli FBO'dan Muhteşem Geri Dönüş

Kırklareli Belediyesi Fen Bilimleri Okulları Basketbol Kadın Takımımız yine kazandı.

Kırklareli Belediyesi Fen Bilimleri Okulları Basketbol Kadın Takımımız yine kazandı.

Tek yenilgi ile yoluna kararlı adımlarla devam eden temsilcimiz 5. haftada kendi evinde Çankaya Üniversitesini konuk etti.

Çekişmeli başlayan maçta konuk ekip maça hızlı girdi.

İlk çeyreğinde 22-18 geride kapayan Kırklareli temsilcisi, rakibin atak oyununa iyi savunma yaparak karşılık verdi. Geriye düştüğü ilk dakikalarda skoru oyun ile dengeleyen Kırklareli FBO, tabelada da rakibine yaklaştı.

Basit hatalar ile verdiği birkaç pozisyon dışında oyun içindeki temposunu koruyan ev sahibi takım, ikinci çeyreğe iyi başladı. Karşılıklı isabetsiz ataklarla çekişme içine giren takımlar, parkede heyecanı doruklara çıkardı.

İyi savunma yaparak sayı ile bitirdiği hücumlardan ile rakibinin maçtaki oyununa cevap veren Kırklareli FBO, taraftarının da desteğini arkasına alarak daha da istekli bir oyun sergiledi.

Skor board konuk lehine 27-29'u gösterirken mola dönüşü, basit hatalar ile tabelada 33-27 oldu. Konsantrasyonu sağlayan ev sahibi skoru kapatmaya çalışsa da buna engel olamadı.

Oyunu ve kalitesi ile Çankaya temsilcisinden iyi olduğunu gösteren Kırklareli FBO, zaman zaman kopmalar yaşayarak rakibine şans verdi.

Üçüncü çeyrekte güzel mücadele eden ev sahibi takım, skor tabelasına istediği üstünlüğü kuramadı. Kırklareli FBO oyun üstünlüğünü ele geçirse de bunu skora yansıtamadı.

Daha sonra maçta istediği ritmi yakalayan ev sahibi takım, skor tabelasına da başarısını yansıtınca tribünler coştu. Tabelada 75-70 üstünlüğü ele alan Kırklareli FBO, adeta parkede mücadelenin nasıl yapıldığının dersini verdi. Maçta zaman zaman seyircileri bile çileden çıkaran hakem kararları olsa da ev sahibi takım mücadelesini devam ettirdi ve rakibi karşında 8 sayı öne geçti.

Böylece Kırklareli Belediyesi Fen Bilimleri Okulları Basketbol Kadın Takımımız maçı 80-72 kazandı.