Yerel

KIRKLARELİ; Gecenin Bir Yarısında Vali Yardımcısı Otobüse Binerse

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, geçtiğimiz akşam şehiriçi otobüse bindi; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bir yurda giderek üniversite öğrencileri ile sohbet etti.

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven Cumartesi gecesi, sürpriz bir girişimde bulunarak, geç saate rağmen halk otobüsüne bindi, öğrenci yurdunda öğrencilerle buluştu.

Vali Yardımcısı Tanrıseven’in sürpriz ziyareti karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ahmet Cevdet Paşa Erkek Yurdu öğrencileri, Tanrıseven’e yurtta kalmaktan ve hizmetlerden genel olarak memnun olduklarını söylediler. Öğrenciler, Vali Yardımcısı Tanrıseven’e başta ulaşım olmak üzere çeşitli sorunlarını ileterek, gösterdiği duyarlılıktan dolayı kendisine teşekkür ettiler. Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven de, üniversite öğrencilerinin dile getirdiği sorunları not alarak, konu ile yakından ilgileneceğini belirtti.

“İlk Kez Görüyorum”

Öğrenci yurduna sürpriz ziyaretinin sonrasında yeniden şehiriçi otobüse binerek şehre gelen Vali Yardımcısı Tanrıseven, dönüşte otobüs şoförü Şerif Tan ile de sohbet etti. Otobüs şoförü Tan, ilk kez bir vali yardımcısını yolcu olarak otobüste gördüğünü söyledi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven’in sosyal medya hesabından paylaştığı izlenimleri şöyle:

“Bu gece resmi bir programdan çıkınca makam aracını gönderdim; durakta otobüs bekledim. Bu arada bir öğrenci ile sohbet ettim. Adı Ahmet Yüksel. Gece servisi ile yurda dönüyormuş. Otobüse bindik; otobüs balık istifi dolu.

Öğrenciler Tanrıseven’ı Karşısında Görünce Şaşırdı

Ahmet Cevdet Paşa Erkek Öğrenci Yurduna çatkapı ziyarette bulundum. Maç izleyen öğrencilerin şaşkınlığı ve ama karşılarında bir mülki amiri görmekten bir o kadar da mutluluğu görülmeye değerdi. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini sordum, ilettikleri sorunları not aldım.

“Vali De Gelse Almam” dedi, Karşısında Vali’yi Buldu

Çıkınca “Şehre bırakalım” teklifine de “Otobüs ile geldik, otobüs ile dönelim” diyerek teşekkür ettim.

Bindiğim otobüsün şoförü Şerif Amca ile keyifli bir sohbet yaptık. Şoförümüze, “Otobüs neden dönüşte tenha” diye sordum. O da “Bu son servis. Bu saatten sonra Vali de gelse almam” dedi. Biraz daha gittik. Bir soru daha sorduğumda “Vali de gelse yok derim” diye cevap verdi. Ben de Şerif Amca’ya “Ben Vali Yardımcısıyım” deyince “Kusura bakmayın efendim. Sözün gelişi söyledim” diye karşılık verdi. Ben de “Söylediğiniz doğru. Vali de kurala uymalı, hatta bizim herkesten daha çok kurallara uygun davranmamız lazım” dedim.  Şoförümüz Şerif Amcanın benim bir personelimin babası olması da gecenin bir diğer sürpriziydi.

Yıllardır fırsat buldukça otobüs ve minibüse binerim. Yöneticiler, halkı anlamak ve nabzı tutmak için sık sık toplu taşımayı kullanmalı.

Sıra dışı, çok ama çok güzel bir geceydi bu gece. Hem benim için hem de sohbet ettiğim herkes için.”