Yerel

Kırklareli, Türkiye Genelinde Zirvede

Kırklareli'nin ari bölge olma özelliğini korumak için Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yoğun mesai harcıyor.

Hastalıktan Ari İşletmeler Yönergesi kapsamında merkez ve ilçelerde, toplamda 86 adet ari işletme sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer alan il Kırklareli oldu. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "İlimizde, Hastalıktan Ari İşletmeler Yönergesi kapsamında, Merkez İlçemizde bulunan Sığır Tüberkülozu ve Sığır Brusellozu hastalıklarından ari olan işletmelerimizin 2024 yılı için planlanan çalışmalarına devam edilmektedir. Sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi ile halk sağlığını korumada önemli olan, perakende ve çiğ süt satışı yapabilmek için şart olan hastalıktan ari işletmelerimizin sayısını arttırmak için Merkez ve İlçelerimizde çalışmalarımız devam etmektedir" sözlerini dile getirdi.


Kırklareli, Ari Hayvan Sayısında Türkiye Birincisi
Kırklareli'nin hayvancılık alanında önemli bir özelliğe sahip olduğunu dile getiren Müdürlük, "İlimiz, merkez ve ilçelerinde toplam 86 adet ari işletme sayısı ile ülkemizde en çok ari hayvan sayısı olan ildir. Ari işletmeler, buzağı ve çiğ süt satışı desteklemelerinde ödenen fark ile daha fazla destekleme almaktadırlar" ifadelerini kullandı.