İmece Usulü Hazırlık İmece Usulü Hazırlık

Duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine Lüleburgaz İtfaiye ekipleri, mahsur kalan minik kuşu kurtarmak için kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Etrafta merakla küçük kuşun kurtarılmasını bekleyen vatandaşlar, kurtarılan kuşun başına koşarak su getirdi.
Ayağı binanın çatısındaki ipe dolanan kuşu kurtarma çalışmasını vatandaşlar ad meraklı gözlerle takip etti. İtfaiye ekiplerinin dikkatli çalışması sonucu kurtarılan kuşun yanına ilk koşan küçük bir kız çocuğu oldu. Küçük kuşu seven minikten sonra bir başka çocuk ise elindeki pet şişe ile kurtarılan kuşa su verdi.
Yüreklere su serpen görüntülerin ardından itfaiye ekipleri, kuşa gerekli müdahaleyi yaparak gölgelik bir alanda ağaç dalına bırakarak uzaktan kuşu takip etti. Sıcaktan olumsuz etkilenen kuşun normale dönmesi alanda bulunanların yüzlerini güldürdü.
Lüleburgaz Belediyesi kurtarma operasyonu görüntülerini, "Haftaya pamuk gibi olarak başladık" notu ile paylaşarak; "İtfaiye ekiplerimiz, ayağına dolanan ip yüzünden çatı katında asılı kalan sevimli dostumuzu mahsur kaldığı yerden kurtardı. Tüm canlılar için görevde olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi