Yerel

Lüleburgaz’da Kumbara Patlattıran Tatlı; “Dubai Çikolatası”

Sosyal medya paylaşımları ile kısa sürede viral olan Dubai Çikolatası, Lüleburgaz’da büyük ilgi görüyor. Öyle ki sırf bu çikolatadan alabilmek için birikim yaptığı kumbarayı deyim yerindeyse ‘patlatan’ var.

Sosyal medya paylaşımları ile viral olan Dubai Çikolatası; ünü ile birlikte Türkiye'ye ulaştı. Son günlerde adından sıkça söz ettiren Dubai Çikolatası Lüleburgaz’da da büyük yankı uyandırdı. Çikolatanın mucidi; Dubai'de yaşayan Sarah Hamouda. Hamouda; hamileliğinde çikolata aşermesi ve hiç bir çikolatadan tatmin olmaması üzerine kendi tarifini hazırlıyor, çikolatasının adını da 'Dubai Çikolatası' koyuyor. Sonrasında bir sosyal medya kullanıcısının yayınladığı video ile de dünya çapında üne kavuşan Dubai Çikolatası; Türkiye'yi de kasıp kavurmaya devam ediyor. 


"ÜRETİCİ ÜRETMEYE BİZ SATMAYA YETİŞTİREMİYORUZ”
Lüleburgaz'da kahve toptancılığı, perakende kahve satışı yapan Kahve Bahane kafe işletmecisi Mehtap Bank; siparişlere yetişemediklerini söylüyor. Trakya çapında kahve toptancılığı, perakende kahve satışı yapan ve Kahve Bahane isimli kafeyi eşi Mustafa Bank ile işleten Mehtap Bank; sosyal medya aracılığıyla Dubai çikolatasından haberdar olduklarını ifade ediyor. Yalnızca bir ay önce satmaya başladıkları bu çikolata için büyük bir talep olduğundan dile getiriyor. Kahve Bahane’de kahvenin yanı sıra çikolata satışları olduğunu da belirten Mehtap Bank; bazı müşterilerinin çikolatalardan alabilmek için 'kumbaralarını patlattığını' söylüyor. İşletmeci, çikolatalardan satmaya yetiştiremediklerini, üretici firmaların da üretmeye yetiştiremediklerine değiniyor.


ÇİKOLATAYI DUBAİ ÇİKOLTASI YAPAN NE?
Görünen o ki kahvelerin bir numara eşlikçisi şu an itibariyle Dubai Çikolatası. Peki bu çikolatayı diğerlerinden ayıran özelliği ne? Bu çikolatanın içerisinde; Orta Doğu’nun sevilen lezzetlerinden Pistachio (Antep Fıstığı) ve kadayıf bulunuyor. Kısacası çikolataya bir dokunuş yapılarak fıstık ve kadayıf modernleştirilerek ortaya Dubai Çikolatası adı verilen bu lezzet çıkmış. Antep fıstığı ezmesi ve kadayıf ile hazırlanan bir iç harca sahip çikolatanın en büyük özelliği harcının birleşimi ve bol malzemeli olması.


KENDİ YAPMAK İSTEYEN FISTIK EZMESİ ALIYOR 
Kahve Bahane'de çikolatasını kendi hazırlamak isteyenler için fıstık ezmesi de bulunuyor. Fıstık ezmesinin fiyatı 200 gr’lık kavanozlar için 200 TL. Dubai çikolatası ise tadımlık boyları 30 TL'den başlıyor ve 200 gr el yapımı çikolatada 450 TL ye kadar ulaşıyor. 5 boy çikolata olduğunu, özel günler için hazırlanan özel paketli Dubai Çikolatası da bulunuyor.