Toprak Yollar Asfalt Oluyor Toprak Yollar Asfalt Oluyor

Vize Kaymakamı Sedat Özdemir’in tayinin çıkmasının ardından yerine gelen isim de belli oldu. Vize’nin yeni kaymakamı Kemal Balaban görevine başladı.

Kemal Balaban Kimdir?        

1984 yılında Kars İli Digor İlçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamlamıştır. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı Alanında yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir. 

2010-2014 yılları arasında Maliye Bakanlığında Defterdarlık Uzmanı olarak görev yapmıştır.  2015 yılında Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etmiştir.

Aydın’da İl Merkez Stajını, İzmir Dikili ve Osmaniye Kadirli İlçelerinde Refiklik Stajını, Ankara İl’inde ise Mülkiye Teftiş Stajını bitirdikten sonra 8 ay süre ile Fransa’nın Paris Eyaletinde bulunan Sorbonne Üniversitesi’nde Fransızca dil eğitimini tamamlamıştır. Sırasıyla Çankırı Kurşunlu, Kahramanmaraş Çağlayancerit, Manisa Köprübaşı, Kastamonu Daday, Artvin Murgul İlçelerinde Kaymakam olarak ve Kilis Valiliğinde ise Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

01.07.2024 tarih ve 2024/187 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vize İlçesine Kaymakam olarak atanmıştır. Evli olup, Fransızca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Editör: Volkan Abuy