Yaz aylarını artık geride bıraktık. Hava sıcaklıkları bugünlerde mevsim normalleri üzerinde seyretse de yakın bir zamanda ısınma telaşı başlayacak.

Kimi doğalgaz, kimi odun-kömür, kime de klima sistemi ile ısınmaya çözüm bulacak. Kırklareli Merkez ilçede en çok kullanılan ısınma aracı doğalgaz.  
Ha­va­la­rın so­ğu­ma­ya baş­la­ma­sıy­la bir­lik­te kom­bi­ler yan­ma­ya baş­layacak, do­ğal­gaz fiyatlarının yük­sek ol­ması ne­de­niy­le va­tan­daş­la­rın fa­tu­ra te­dir­gin­li­ği şimdiden başladı. 

9B1A8Ece 3Fc7 4B7D 93Ac Eaf4A9Cc1B80

Kombi ve Petek Bakımı 
'Kombi ve petek ba­kı­mı fa­tu­ra­yı et­ki­ler mi?' sorusuna Kırklareli Merkez ilçede faaliyet gösteren Kaplan Tesisat sahibi Turgay Kaplan cevapladı. Turgay Kaplan, yaptığı açıklamada kombi ve petek bakımın önemine vurgu yaptı.
Kış ayına girmeden önce kombinin bakımının yapılması ve peteklerin temizlenmesi gerektiğini belirten Kaplan; "Kombi ve petek bakımları çok önemli. Hem tasarruf sağlar hem de verimliliği arttırır. Kombilerde, ızgara içi ve yanma haznesinin olduğu yerlere evin içindeki tozların o bölüme girmesinden dolayı tıkanıklar oluşuyor. Kombinin üstüne ve altını vatandaşlar kendileri de belli aralılarla elektrikli süpürgeyle temizleyebilirler. Ama en önemlisi peteklerin ısınma özellikleri. Petekler yaz moduna geçtikten sonra durmasından dolayı suyun içindeki tortular peteklerin aşağısına doğru çöküyorlar. Onlar aşağıda bir katman oluşturuyor. Katman oluşturduğu için, tekrar çalıştırdıktan sonra alta kalan katman sabit kalıyor ve devir daimi bir tık üstünden yaptığı için peteğin yüzde 20, yüzde 30 verimini düşürüyor. O yüzden peteklerin düzenli temizlenmesi gerekiyor, işi bilen kişiler tarafından bu işlemin gerçekleşmesi lazım." dedi. 

037Ad341 38Ee 4947 A2E1 9067800Ed41E

“Kombinizi Sürekli Açıp Kapatmayın”
Kombiyi sürekli açıp kapatmayın uyarısında bulunan Kaplan; “Özellikle kış aylarında vatandaşlarımız evden çıkarken, eve geldiklerinde kombiyi aç kapat yaptıklarını ve bu nedenle yüksek doğalgaz faturaları ödediklerini aktarıyorlar. Bu noktada eğer dışarı çıkacaksanız kombinizin sıcaklığını sabit seviyeye alıp, o şekilde gitmeniz yerinde bir davranış olur. Kombiyi tamamen kapatmak yerine belirli bir ısı seviyesinde bırakmak, kombiyi tekrar açmaktan daha karlı. Kombi eğer kapatılmaz sabit ısıda kalırsa, tekrar yüksek sıcaklıklara çıkmak için sıfırdan başlamayacak ve belirli bir tasarruf sağlanacaktır.  Oda ter­mos­tat­la­rı, oda sı­cak­lı­ğı­nı kon­for şart­la­rın­da sabit tutar.  Onun için oda ter­mos­tat­la­rı taktırmayı unutmayın" dedi.