Kırklareli Üreten Kadın Kooperatifi üyeleri, Kırklareli Kent Konseyine ziyarette bulundu. Ziyarette Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri hakkında istişareler gerçekleştirildi.

Hediyeleri için kooperatif üyelerine teşekkür eden Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş; “Kırklareli Üreten Kadın Kooperatifi üyelerimizle bağ bozumu şenlikleri öncesinde konseyimizde bir araya geldik. Neolitik çizgilerle asma yaprağını harmanlayarak yorumladıkları özel üretim seramiklerde coğrafi işaretli meşe balı sunumları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

453724032 18087967015466359 7616092770180573492 N

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli'ndeydi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli'ndeydi

İnsanlar Tarafından Seyredilen Bir Gösteri Değil, Herkesin Katıldığı Bir Etkinlik

İnsanların seyrettiği değil katıldığı bir şenlik düzenlemek istediklerini belirten Ertaş; “Kadınlarımızı, köylerimizi yeniden üretmeye teşvik etmek, kooperatifler kurmak, üretici pazarları açmak, yerel kalkınma modeli yaratmanın öncüsü olmak için on beş yıllık yolculuğu olan bu şenliklerimizde; geleneklerimizle ilişkilendirdiğimiz, somut anlamda geleneğe ve tarihe yaslanan içeriğiyle “insanlar tarafından seyredilen bir gösteri değil, herkesin katıldığı” bir etkinlik olması kültürel belleğin sunumu ve icrasında -korunması bağlamında-teori ve pratiğin birbirini bütünlediği içeriklerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Volkan Abuy