Lüleburgaz

YKS Tercih Döneminde Lüleburgaz’da Bir İlk

YKS’de tercih süreci başlarken mühendislik alanında tercih yapmayı düşünenler için Makina Mühendisleri Odası’ndan sevindirici bir haber geldi.

YKS tercihleri için öğretmenlerinden danışmanlık alacak olan öğrencilere bir destek de Lüleburgaz’lı mühendislerden. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şube Lüleburgaz Temsilciliğine kayıtlı mühendisler, üniversite tercihlerinde gençlere danışmanlık hizmeti vermeye hazırlanıyor.

TERCİHLER BAŞLADI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih dönemi bugün başlıyor. Toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için adaylar tercihlerini 2 Ağustos'a kadar tamamlayabilecek.

ÖĞRENCİLER ALANINDA UZMAN KİŞİLERDEN BİLGİ ALABİLECEK

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Lüleburgaz Temsilciliği, üniversite tercih döneminde olan öğrencilere; mesleklerinde tecrübeli Makine, Mekatronik ve Endüstri Mühendisleri aracılığıyla bilgi verecek.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Lüleburgaz Temsilciliği adına gazetemize açıklama yapan 15. dönem yürütme kurulu başkanı İbrahim Başoğlu, Endüstri, Makina ve Mekatronik alanlarında tercih yapmak isteyen öğrencilere meslekleri ile ilgili ilk ağızdan doğru ve kaliteli bilgi aktarımı yapmak istediklerini söyledi. Bu desteği bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Başoğlu, 2024 yılı Mart Ayı’nda görevi devraldıkları günlerde bunun için planlamalarını yaptığını ve gençlere yardımcı olmak adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. “Tüm çabamız, hayallerindeki meslek ile ilgili uzman ağızlardan bilgi alarak tercih yapmış olan ve mesleklerini ellerine aldıklarında da onu severek yapacak olan gençler için” ifadelerini kullandı.