Euroleague'nin 3. haftasında Panathinaikos’u konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe baştan sona üstün oynadığı maçta rakibini 83-69’luk skorla mağlup etti.

Özellikle ilk çeyrekteki  kusursuz performans galibiyetin anahtarı oldu. Fenerbahçe’de maç boyunca istek, arzu, hırs ve mücadele en üst düzeydeydi. Calathes’in direksiyonda olduğu dakikalarda Fenerbahçe fark yarattı. Sezon başında gidecek isimlerin başında gelen ancak takımda kalan Calathes’in Tyler Dorsey'nin yokluğunda  hem kendi performansı hem de başta Jonathan Motley olmak üzere takım arkadaşlarını çok doğru şekilde beslemesi bu önemli galibiyeti getirdi.

Calathes’in yanı sıra Motley’nin pota altındaki güçlü oyunu, Guduric’in eforu ve kritik anlardaki sayıları ki Guduric maçın oyuncusu seçildi. Papagiannis'in sahanın en uzun olmasına karşın üç sayı çizgisi gerisinden değerli basketleri.  Bu oyuncular ön plana çıksa da Fenerbahçe takım halinde Ergin Ataman'ın Panathinaikos’una karşı çok net bir galibiyet aldı.

F8q6U33W8AA3xCn

Fenerbahçe’de Nick Calathes; 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist

Jonathan Motley; 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist

Marko Guduric; 12 sayı, 2 ribaund, 5 asist

Papagiannis ise 15 sayı ile oynadı.

F8q6TVSWAAAZKt-

Üst üste yaşanan sakatlıklar sonrası bu galibiyet sarı lacivertlilere ilaç gibi geldi. Bu skorla çift maç haftasına galibiyetle başlayan Fenerbahçe perşembe akşamı da yine kendi salonunda sezonun kötü takımı Asvel ile karşılaşacak.

Yeni kurulan ve büyük potansiyel barındıran Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'ta Lessort'un 19, Kyle Guy'un ise 13 sayılık performansı galibiyet için yetmedi.