Her gün yüzlerce yolcunun hayatın içerisinde bir oraya bir buraya koşturduğu Kırklareli Otogarı'nın yanı başında çay ocağında hayata meydan okuyan bir kadın var.

Kulağında küpesi, bileğinde bileziği ile 'Ben de varım' diyerek rüzgara karşı durmaktan mutlu olduğunu ve hayat mücadelesini örnek bir şekilde veren Betül Balu, kadının gücünü kanıtlarcasına her gün mücadeleye yeniden başlıyor.

Uşak'ın Banaz İlçesi’nden Kırklareli Üniversitesi'ne öğrenci olarak gelen Balu, burada aşkı da bulunca dönüp dolaşıp hayat onu yine Kırklareli'ne getirdi. Kendi mesleği olan kabin hostesliğini bırakıp eşinin babasına ait çay ocağını işletmeye başladı. Elinin hamuruyla sözünü akıllardan silercesine severek ve inanarak yaptığı bu iş ile gören kadınlara da örnek oldu.

Uşak'tan Kırklareli'ne Bir Öykü

Uşak'ın Banaz ilçesinde doğup büyüyen Betül Balu'nun yolu eğitim için Kırklareli'ne düştü. Derslerini ve bölümünü başarı ile bitirip baba ocağına döneceği zaman ise hayat karşısına eşini çıkardı. Balu bu süreci anlatırken şu ifadeleri dile getirdi;

"Kırklareli Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü'nü kazandım ve Uşak'ın Banaz ilçesinden Kırklareli'ne geldim.

Üniversitenin son senesinde eşim ile tanıştım. Asıl mesleğim Bodrum’da havalimanında kabin hostesliğiydi. Kırklareli’ne taşındım. Burada da çay ocağını işletmeye başladım. Çay ocağı eşimin babasına ait."

"Şaşıranlar Çok"

Çay ocaklarında genelde erkekleri görmeye alışık olanların şaşırdığını dile getiren Balu, "Olumlu olumsuz her türlü düşünceyi görüyorum. Kadının çay ocağının başında olduğunu görünce çok tepki veren de var, çok hoşuna giden de var. Özellikle kadın otobüs şoförleri var, onlar görünce çok mutlu oluyorlar. Bazı insanlar çay ocağının başında beni görünce şaşırıyorlar. Kim işletiyor deyip, esas sahibini soruyor. Onlar biraz tuhaf geliyor ama genel olarak destek görüyorum" dedi.

"Diğer Kadınlar da Gördükçe Cesaretleniyor"

Yaptığı işten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Balu, "Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir ortamda olmak aslıda özgüveni de arttırıyor. Biz kadınlar; her alanda olduğu gibi bu alanda da bu işi yapabiliyoruz. Kadıların sosyal hayatta var olduğunu görüyoruz ve bu mutluluk veriyor. Diğer kadınlar da gördükçe cesaretleniyor. Bu durum da hoşuma gidiyor. Genel olarak mutluyum. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bütün kadınlar da her alanda olmaya devam etsin isterim" sözlerini dile getirdi.