Günlük hayatımızda en çok kullandığımız elektronik aletlerin başında gelen telefon ile ilgili doğru bilinen bir yanlışı öğrenmeye hazır mısınız?

Günün büyük bir kısmında aktif olarak kullandığımız telefon suya düşerse ne yapmalıyız. 2002 yılından bu yana iletişim sektöründe yer alan tecrübeli işletmeci Arınan İletişim İşletme Sahibi Serhat Arınan'a siz değerli okurlarımız için sorduk.

"Bataryayı Çıkartın"

Telefonun suya düşmesi halinde akla ilk gelenlerin çevreden duyulan fikirler olduğunun altını çizen Arınan, "Telefonunuz ıslandı ya da suya düştüyse, telefonun bataryasını çıkarmamız gerekir. Kesinlikle elektrik bağlantısı olmamalı. Suyun anakarta ulaşıp, ulaşmadığıdır buradaki önemli nokta" sözlerini dile getirdi.

Telefon Tamiri Foto 2

"Batarya Sabitse"

Bazı telefonlarda bataryaların sabit ya da çıkartılmayan modelleri olduğunu hatırlayan Arınan, "Eğer telefonunuzun bataryası sabit ise çıkmıyorsa en yakın telefoncuya ulaşmalısınız. Böyle bir durumda kullanıcının kendi imkanlarıyla yapabileceği tek şey, fön makinesini soğuk durumda kullanarak telefonu kurutmaya çalışmasıdır" sözlerini dile getirdi.

"Doğru Bilinen Yanlışlar"

İnsanların çevresinden duyduğu ancak doğru olmayan çözümlere yönelmesinin en büyük hata olduğunu vurgulayan Arınan, "Bu konuda maalesef doğru bilinen birtakım yanlışlar var. İnsanların aklına ilk gelen şey bunlar oluyor. Bunun başında da telefonu pirince yatırmak geliyor. Bu işlemin hiçbir mantığı yoktur. Islanmış telefonunuzu kendi başına bırakmanızla eşdeğerdir. Islak olarak bekletmek yerine en yakın telefoncuya ulaşmanız sorunun çözümü için çok daha mantıklı bir davranış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Telefon Tamir 1