Yazın vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen karpuz fiyatlarında düşüşte. Ancak Kapalı Pazar Yeri Esnafı Güner Merttürk önemli bir hususa dikkat çekiyor.

Lezzeti ile damakları tatlandıran, faydaları ile sağlığımıza olumlu katkılar sunan, yazın vazgeçilmez lezzeti karpuza Kırklareli’nde her yaz olduğu gibi büyük bir talep var.

1-864

Geçen haftaya göre fiyatında da düşüş yaşanan karpuz Kapalı Pazar Yeri’nde kilosu 15 TL’ye alıcı buluyor. Marketlerde 22-25 TL bandında satılan karpuzun pazarda fiyatının uygun olduğunu söyleyen Esnaf Güner Merttürk, “Geçen hafta 20 TL’den sattığımız şifa deposu karpuzu bu hafta 15 TL’den satıyoruz. Marketlerde ise karpuz çok daha yüksek fiyatlarda alıcı buluyor. Vatandaşları karpuz tüketmeye davet ediyorum.” dedi.

2-435

Kırklareli Kapalı Pazar Yeri Esnafı Güner Merttürk haber sitemize yaptığı değerlendirmede önemli bir hususun da altını çizdi. Merttürk, yüksek sıcaklıklar dolayısıyla İzmir ve Adana’dan karpuz alamadıklarını, Çanakkale’den alışveriş yaptıklarını belirtti.

Şu an için 15 TL bandında satışların devam edeceğini söyleyen Merttürk, havaların aşırı ısınması halinde karpuz üretiminin büyük zarar göreceğini vurguladı.