Genel

Yıldırım; “Basın İlan Kurumu Gerçekten Emek Verenlerin Yanında”

Bilindiği gibi 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle internet haber siteleri resmi ilan yayınlamaya başlamış, ardından ilgili prosedürler ve kriterler Basın İlan Kurumu tarafından takip edilmeye başlanmıştı.  

Bu kapsamda Alternatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emrah Yıldırım geçtiğimiz hafta, Şirket Ortağı Ufuk Çelik, Alternatif Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erhan Baycan ve Alternatif Medya Sorumlu Müdürü Seda Nur Örçer ile birlikte Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı makamında ziyaret etmişti.

Ziyarette 1 Nisan itibariyle başlayan dijital dönüşüm süreci görüşülmüş, Erkılınç; “Biz sadece gazetecilik mesleği ile ilgilenenlerin bu işi yapmasını istiyoruz. İşini iyi yapan kaliteli yapan gazeteler başarılı olacak” açıklamasında bulunmuştu.

Emrah Yıldırım bu görüşmenin ardından söz konusu ziyareti değerlendirdi.

Dijital dönüşüm ile alakalı kurum olarak verimli bir süreç yönetildiğini ifade eden Yıldırım, özverili çalışmalarından dolayı başta Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç olmak üzere, Tekirdağ Şube Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

İnternet haber siteleri gerekli prosedürleri yerine getirerek mükâfatını aldı

Yıldırım şöyle devam etti;

“Bu süreçte bizler Alternatif Medya olarak şunu gördük ki; Basın İlan Kurumu gerçekten emek verenlerin yanında. İnternet haber siteleri gerekli prosedürleri yerine getirerek mükâfatını aldı. Ben şahsım ve Alternatif Medya adına başta Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ve personeli olmak üzere, Tekirdağ Şube Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına şükranlarını sunuyorum, kendilerini kutluyorum.

“Basın Sektörü Nefes Aldı”

Bizler mesai saati gözetmeksizin aklımıza takılanları ve yapmak istediklerimizi kendileriyle paylaşıyoruz. Onlar da bize her daim yardımcı oluyorlar. Bugüne kadar süreci doğru yürütmek adına sürekli irtibat halinde olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Geçtiğimiz Nisan ayında verilen bu hak ile basın sektörünün ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlarda nefes alması sağlanmıştır.

Bizler de bundan sonraki süreçte; en başında olduğu gibi, uyulması gereken prosedürler, aranan kriterler ve doğru habercilik ilkesiyle yolumuza devam ederek, kazandığımız bu hakkı sürdürmeyi hedefliyoruz.  Ben tekrar tüm Basın İlan Kurumu camiasına teşekkürlerimi iletiyorum.” (Ferdi Kurtbayram)