Yılmaz, İlkkan ve Ersoy’un maceraları 5. sezonda da büyüledi. Çokça güldürdü zaman zaman hüzünlendirdi. Her zamanki gibi kendilerine has üslupları yine bizlere oldukça keyifli dakikalar yaşattı.

Gün içerisinde yaşadıkları sıradan olayları büyüterek farklı bir mizah anlayışı ile seyirciye sunan ekip 5. sezonda da çıtayı bir üst seviyeye yükseltmeyi başardı. 13 bölümden oluşan son sezonda yine seyir zevki mükemmel bölümler karşımıza çıktı. 

1-958

Özellikle “Kahır”, “Sako Bosphorus”, “Böbrek Taşı”, “Şadan” ile “Demir Kalenin Kuzgunları: Ölüm Büyücüsü'nün Mirası” ve “Demir Kalenin Kuzgunları: Ahşap Sandığın Muhafızları” benim nezdimde en başarılı bölümlerdi.

Sinek

Yeni sezon bomba gibi başladı. Sinek yakalayarak mahallenin en sevilen karakteri olan Yılmaz’ın yükselişi bizlere çok farklı bir hikâye sundu.

Kahır

Kahır isimli bu bölüm adeta bir başyapıt, diziler tarihinin en iyilerinden. “İnsan aşk acısından sakat kalan arkadaşını unfollow eder mi be!” repliği ile hafızalarımızda derin izler bırakan bir bölüm.

4-109

Aşk acısının bir insanı götürebileceği en dip noktayı çokça gülerek bir o kadar da üzülerek derinlerde hissettik. Fantastik dünyaların kapılarının da aralandığı bu bölüm çoktan Gibi’nin en iyileri arasında yerini aldı bile. Bir başyapıt olma özelliği taşıyan ‘Kahır’ı ileride zevkle defalarca izleyeceğiz.

Sako Bosphorus

Bu bölümde tıpkı “Kahır” gibi beni ve eminim tüm “Gibi” severleri kahkahaya boğmuştur. İş hayatının o sert ve dipsiz yönünü vurucu bir şekilde ele alan bölümde özellikle “Semih Bey” karakteri muazzam bir detaydı.

Netflix'in ünlü Squid Game dizisinden kesitler de içeren bu bölüm izleyicilere tıpkı karakterler gibi farklı bir deneyim sundu.

2-483

Sako Bosphorus’da Yılmaz’ın yerinde ve dozunda ettiği küfürler beni oldukça fazla güldürdü.

Böbrek taşı

Böbrek taşı dizinin en sofistike bölümlerinden biriydi. Yer yer gülmekten kırdı geçirdi. Bel problemi yaşayan İlkkan, obezite teşhisi konan ve böbrek taşını düşürmek için alkolik bir hale gelen Yılmaz, çözülmesi gereken bir boşanma durumu ve bilge bir hayat kadını. Bu kadar karmaşadan ortaya çok eğlenceli bir bölüm çıkmış. Zevkle izledim.

Şadan

Şadan bölümü ise apayrı bir dünyaydı. Geveze bir insanın çevresindekilerin hayatını nasıl kararttığını hayretler içerisinde izledik.

Bu bölüm ve leopar bölümünün bağlantısı ise muazzam bir detaydı.

Geveze Şadan her zaman boş konuşmuyordu. Hemen faydalı bir alıntı paylaşalım; "Akşam yemeğini güneş battıktan sonra yeme alışkanlığı olan toplumların, güneş batmadan önce yiyen toplumlara nazaran yaş ortalaması daha kısaymış..."

Demir Kalenin Kuzgunları: Ölüm Büyücüsü'nün Mirası, Demir Kalenin Kuzgunları: Ahşap Sandığın Muhafızları

Her sezonun finalini başka bir çağda noktalayan Gibi bu kez çıtayı çok farklı bir noktaya çekmiş. İzleyici son iki bölümde bir anda kendini FRP evreninde buluyor. Büyücüler, barbarlar, lordlar, şifacılar, şekil değiştirenler, paladinler, portallar ve  Ricky and Morty esintileri.

3-200

Sıkı durun! Bu çağda bile toplumsal mesaj verme kaygısı göz ardı edilmemiş. Öyle ki yüksek ev kiraları yine gündemi fazlasıyla meşgul ediyor.

Bu bölümün efsane repliği ile de yazımı sonlandırıyorum. “Eline asa alan maganda olmuş.”