EUROLEAGUE’DEKİ TÜRK DERBİSİNDE KAZANAN FENERBAHÇE

Euroleague’in 2. haftası Türk derbisine sahne oldu. Sezona kazanarak iyi bir giriş yapan iki temsilcimiz Basketbol Gelişim Merkezi’nde kozlarını paylaştı.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko 10 Ekim Perşembe akşamı karşı karşıya geldi. Eski adıyla Abdi İpekçi Spor Salonu yeni ismi ile Basketbol Gelişim Merkezi 7 yıl aranın ardından bir Euroleague maçına ev sahipliği yaptı.

İki Oyuncu İlk Çeyreği Sürklase Etti

Basketbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçın ilk çeyreğinde  Anadolu Efes’te Daniel Oturu, Fenerbahçe’de ise Bonzie Colson ön plana çıktı. Oturu özellikle boyalı alanda hem hücumdaki sayıları hem de savunmada yaptığı bloklarla etkili olurken, Bonzie Colson ise 3 sayı çizgisinin gerisindeki yüzdesiyle takımını sırtladı. Colson ilk çeyrekte kaçırmadan 14 sayı kaydetti.

Anadolu Efes iştahlı savunmasıyla göz doldururken hücumda ise özellikle setlerde ve 3 sayılık atışlarda etkisiz kaldı.  Ev sahibi ekip bu nedenle bire bir hücumlara yöneldi.

Fenerbahçe ise hem ilk çeyrek hem de ikinci periyotta topu iyi paylaşarak asistlerle sayılar buldu. Etkili set oyunlarına bir de yüksek üçlük yüzdesi eklenince konuk ekip soyunma odasına 46-37 üstün gitti.

Anadolu Efes ilk yarıdaki iki üçlüğünü son 47 saniyede buldu.

Üçüncü Çeyreğe Kavga Damga Vurdu

Maçın üçüncü çeyreği oldukça dengeli geçti. Bu çeyreğe oyundan ziyade Elijah Bryant ile Tarık Biberovic’in kavgası damga vurdu. İki oyuncu da karşılaşmadan ihraç edildi.

Final Bölümü Nefes Kesti

Son çeyrekte iki takımda bulduğu kolay basket şanslarını cömertçe harcarken maçın final bölümünde Anadolu Efes 13 sayı geriden gelerek 1,5 dakika kala dengeyi yakaladı.

Maçta son sözleri ise konuk ekipte Marko Guduric ve Arturs Zagars söyledi. İki kritik üçlük Fenerbahçe’ye galibiyeti getirdi. Sarı lacivertliler parkeden 83-78 galip ayrıldı.

Fenerbahçe’de Bonzie Colson 16 sayı, Wade Baldwin 15, Zagars ile Nigel Hayes 11’er sayı kaydetti. Özellikle genç guard Zagars kritik anlarda attığı basketler ve yaptığı asistlerle x faktör oldu.

Khem Birch ise 10 sayı 8 ribaunt ve 1 asistlik performansla maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Anadolu Efes’te Daniel Oturu 21 sayı, Elijah Bryant 15 sayı, Rodrigue Beaubois ise attığı 11 sayı ile ön plana çıktı.