Tüm yaşadığınız pişmanlıklara karşı önümüze sürülen alternatif dünyalar. Gece Yarısı Kütüphanesi’nde yaşayamadığınız hayatları deneyimleme şansına ulaşabiliyorsunuz.  Matt Haig’in bu başarılı eserinde seçtiğiniz kitap yaşayabileceğin başka bir hayatı önüne seriyor. Ve bu kütüphanede zaman hiç akmıyor.  

Hepimiz hayatımızın birçok anında “Ya seçimimi bu yönde yapsaydım? Bu tercihim beni daha mutlu yapar mıydı? Keşke gitseydim, gelseydim, sevseydim ya da sevmeseydim” şeklinde cümleler kurmuşuzdur. Aslında şimdiki zamanın kıymetini bilmek gerekirken çoğumuz geçmişte ya da gelecekte yaşamayı düşüncelerimizden atamıyoruz. Mantıklı olan değil alternatifler çoğu zaman galip çıkıyor.

Özellikle bizi mutsuz eden olaylar ve seçimler sonrasında farklı düşünceler anında zihnimizi ele geçiriyor. Buradaki başrol ise “KEŞKE” kelimesi oluyor.

Bu kitapta da hayatı mahvolmuş depresyon içerisinde olan Nora kendini intiharın eşiğinde buluyor. Ancak Gece Yarısı Kütüphanesi’nde yaşayamadığı hayatlar bir bir önüne seriliyor.  Tabi büyük bir arzuyla gerçekleşmesini beklediği durumlar hiçte istediği gibi karşısına çıkmıyor.  Her olay başka bir olayı doğuruyor.  Bundan dolayı her evrende istediği o mutluluğu tam anlamıyla yakalayamıyor. Yine de her hayattan yeni bir şeyler öğreniyor. Tıpkı hayatta yaşadığımız olaylardan ders çıkarmamız gibi.

Peki kusursuz bir hayat mümkün mü? Gece Yarısı Kütüphanesi’nde Yazar Matt Haig mutluluğun sadece yaptığımız seçimlerde mi gizli olduğu sorusunu yanıtlamaya çalışıyor.

Kitabın en önemli özelliği yaşayan tüm insanlara hitap etmesi. Hepimiz bu tarz dünyaların içerisinde boğulup gidiyoruz. Keşkeler bir şekilde yanımızda olmaya devam edecek. Ancak onların bizleri ele geçirmesine izin vermememiz gerekiyor. Şu an yaşadığımız hayat bu. Ne eksik ne fazla. Elbette ki her zaman daha iyi bir hayat mümkün. Lakin şimdiki zamanı en iyi şekilde yaşayıp şu an içtiğimiz kahvenin tadını doyasıya çıkarmalı her nefesin kıymetini bilmeliyiz.

Bu yazı tam da ihtiyacım olan zamanda kaleme alındı. İyi hislerimizin  çoğalması anın keyfini en iyi şekilde yaşamamız dileği ile.