Günümüzde yazılı basın ne yazık ki eski önemini kaybetmeye başladı. İnsanlar artık her şeyi dijitalden halletmeye o kadar alıştılar ki bir şeyleri hissetmenin önemini maalesef unutur oldular. Bu durumdan en çok etkilenen de şüphesiz ki gazeteler. Gazeteye dokunarak, kağıdın o kokusunu alarak okumanın, bir şeyleri deneyerek almanın hazzı artık geçmişte kalmaya başladı.
İnsanlar dijitalin dünyasına öylesine kapılmış ki önlerindeki gazeteleri açıp göz gezdirmek bile imkansız hale geliyor. Bu yüzden de yazılı basın hak ettiği değeri görmeden yavaş yavaş mazi olma yolunda ilerliyor. Bu alışkanlıklar sıklıkla gazetelerin kapanmasına da sebebiyet veriyor.
II. Dünya savaşı sırasında kağıt sıkıntısı vardı. Haber var, gazete var, okuyucu var fakat basacak kağıt yok. Az olan her şey daha kıymetli oluyor ama günümüzde işler tam tersi ilerliyor. Günümüzde ise kağıt var, haber var fakat okuyucuyu bulabilmek çok zor. Özellikle genç nesil eline gazeteyi alıp saatlerce okumuyor. Bütün haberler zaten hepsinin parmaklarının ucunda. Onların ilgisini çekecek bir anlatım şekli bulunmalı ki yazılı basın yukarıda da belirttiğimiz gibi mazi olmasın. Az ve öz cümlelerle gazeteler gençleri içlerine çekmeyi başarabilmeli.
Gazeteler ya bu çağa ayak uyduracak ya da çağın getirdikleriyle zaman içerisinde kaybolup son bulacak. Tabi ki bizim dileğimiz kimliğini koruyarak var olan zamanda ayakta durabilmesi.