7 yaşındaki kızım bir süredir bize onun ismini neden tercih ettiğimizi sorguluyor. Nereden esinlendiğimizi, o ismi koymasaydık ne gibi bir isim tercih edeceğimizi..

Bugün en sonunda ağzındaki baklayı çıkardı. "Anne ben ismim Mina olduğu için ve bu isim de çok fazla kişide olmadığı için kendimi çok dışlanmış hissediyorum". Bir an kısa süreli bir flaş patladı beynimde. Hani böyle çizgi filmlerde kahramanı en şaşkın anında yakalayan görünmez fotoğraf makinesinin çektiği fotoğraflardaki gibi kaldı yüzüm bir saniyeliğine. Ne ona ismini koyarken nadir bulunan bir isim olması gibi bir çabam oldu, ne de kendisini çok özel filan hissetsin diye düşünmedik. Yalnızca çok duru, sade ve kulağımıza hoş geldiği için bu ismi koyduk. Ama konu hiç çalışmadığım yerden karşıma çıktı. Elimi alnıma çat diye vurup 'kızım ben zamanında adım başı Merve var diye dertleniyordum, senin de dert ettiğin şeye bak!' deyiveremedim tabi. Neden böyle hissettiğini biraz sorgulamaya çalıştım ama altından birşey çıkmadı, ya da henüz bana anlatmaya hazır değil. Sadece benim ismimin de çok fazla bulunduğunu ve onun yaşlarındayken benim de bunun hoşuma gitmediğini söyledim. Konuyu orada kapadım. Gönül Dağı diye bir isim var mıymış diye sordu bu kez. 'Bu bir şarkı ismi ancak Gönül diye bir isim var' dedim. Bu sefer de öğrendim ki çocuklar bu ismi de kesin beğenmezlermiş. Kesin buna da bir şey derlermiş. Çocuklar da hiç bir ismi beğenmiyor, hep birşey diyorlarmış değil miymiş? Kızım bunları anlattıkça ben hem onun gözlemlerine hayran oldum öte yandan da kendisiyle ilgili birşey yaşayıp yaşamadığını kendimce sorguladım. Bir yandan da düşündüm, belki de sahiden ilginç isimli birileri var etrafında ve akranları bu isimlerle ilgili kırıcı yorumlar yapıyorlar. 
Hayatın gerçekleriyle böyle böyle yüzleşen çocuğumu konuyla ilgili çok da fazla darlamadan ama bir insanın ismiyle ilgili kendini kötü hissediyorsa reşit olduğunda bunu değiştirebileceğini de anlatarak onu ferahlatmaya çalıştım. Okulların açılmasına sayılı günler kala aklımda sayısız ihtimaller uçuşuyor. Hayat hepimizi olduğu gibi çocuklarımızı da biraz hırpayalayacak ve onların bu sulardan sağ salim çıkabilmesi için mücadele edeceğiz. Hayat 7 yaşındaysanız bazen çok zor.